Een dakkapel kopen

 In Uncategorized

Het komt regelmatig voor dat bewoners van een huis na een bepaalde tijd een kamer te kort komen. De oorzaak kan zijn dat er een uitbreiding van het gezin zich voordoet. Op zo’n moment is het verstandig om te kijken hoe je de extra kamer kunt realiseren. Wanneer je ruimte genoeg hebt in je tuin zou je kunnen overwegen een uitbouw te plaatsen. Wanneer je dat gaat bekijken, zal je er snel achter komen dat een uitbouw heel veel werk en kosten met zich meebrengt. Wanneer je in een huis woont met een schuin dak heb je de mogelijkheid om een dakkapel te plaatsen. Dat is een veel goedkopere oplossing dan een uitbouw. Je moet ook daarvoor eerst nog wel de goedkering bij de gemeente aanvragen. In de meeste gevallen heeft de gemeente daar geen problemen mee, indien de dakkapel aan de achterzijde van de woning wordt geplaatst. Voordat je een dakkapel gaat kopen, moet je eerst een aantal zaken eerst goed op een rijtje zetten.
Het kopen van een dakkapel
Je kunt een kant en klaar dakkapel kopen, maar ook dan moet je eerst vooraf onderzoeken wat je wilt hebben. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en de kosten zijn van een aantal zaken afhankelijk.
De grootte van de dakkapel is een belangrijke maatstaf wat de kosten worden van een dakkapel. Hoe groter je dakkapel moet worden hoe meer materiaal er gebruikt zal worden. Ook zal het langer duren om de dakkapel te laten afwerken.
Het materiaal van een dakkapel kan verschillend zijn. Je kunt een dakkapel kopen die van hout is gemaakt of van kunststof. Tegenwoordig heb je kunststof dat praktisch niet meer van echt hout is te onderscheiden. Er zit in de kunststof een houtnerf, zodat het net echt hout lijkt. Een kunststof dakkapel is bij de aanschaf duurder dan een van hout. Een houten dakkapel moet om de paar jaar geschilderd worden. Omdat dat vaak op een grote hoogte is, zal je een schilder moeten inhuren en daar zijn ook kosten aan verbonden. Dat zijn belangrijke zaken die je vooraf moet overdenken.
De ramen zijn medebepalend op de kosten van het dakkapel. Hoe meer ramen hoe duurder. Omdat er altijd minimaal een raam moet zijn dat je open en dicht moet kunnen doen, zal je dat raam goed moeten laten afhangen. Er zijn goede scharnieren en sluitwerk bij nodig. Toch moet je zo’n raam hebben, omdat het op de zolder vaak warm wordt en je die ruimte dus moet kunnen luchten.
Je kunt voor enkel of dubbel glas kiezen. Je gaat tegenwoordig bijna altijd uit van dubbel glas. Het isoleert beter, zodat je tijdens de winter minder hard hoeft te stoken.
Offertes
Wanneer je alles tegen elkaar hebt afgewogen, kun je verschillende offertes aanvragen. Je moet daarbij aangeven dat ze ook de werkzaamheden uitvoeren om het kant en klare dakkapel op dak te plaatsen en af te werken. Ook moet je aangeven dat ze de ruimte vrij maken waar de dakkapel geplaatst moet worden. Zodra je alle opgevraagde offertes binnen hebt, kun je de keus maken. Wanneer het eenmaal geplaatst is, zal je er een extra kamer bijhebben.
Bron: Aannemersbedrijf Barendrecht

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search