Zo voorkom je overlast van muggen

 In Uncategorized

Zo voorkom je overlast van muggen

Wanneer het weer lekker warm is in Nederland kun je daar goed van genieten door lekker buiten te zitten of door een terrasje te pakken. Maar bij deze warme zomerpret komen helaas ook muggen kijken. De ene trekt meer muggen aan als de ander maar ze zijn in ieder geval heel vervelend. Hieronder vind je eenvoudige tips om muggen in huis te voorkomen

Groene vingers

Door bepaalde soorten planten rondom je huis te plaatsen voorkom je muggen. Deze planten zorgen er gedurende dag voor dat muggen er kunnen rusten en dat ze de warme temperaturen overleven zonder uit te drogen. Dit zijn vooral lange grassoorten zoals planten. Een tuin of woning zonder planten is dan ook niet aan te raden.

Schaf een ventilator aan

In de zomer is het heel erg fijn om af te koelen bij een ventilator. Maar daarnaast is het ook nog eens heel erg handig om muggen te voorkomen. Het is namelijk zo dat muggen best wel zwakke vliegers zijn. Door ventilatoren kunnen ze dus makkelijk verdreven worden omdat ze de kamer uitgeblazen worden.

 

Plaats horren

Wanneer het buiten heel erg warm is dan is het fijn om deuren en ramen open te zetten zodat dit voor verkoeling kan zorgen. Het nadeel hiervan is wel dat er muggen binnen kunnen komen. Op dat moment kan het een hele goede oplossing zijn om horren te plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld om een vliegenhor op maat te laten maken voor je raam of deur. Zo zorg je ervoor dat er nog steeds frisse lucht binnenkomt maar de muggen niet.

 

Haal stilstaand water weg

Stilstaand water in emmers, riolen en regentonnen bieden muggen een hele goede plek om hun eieren in te leggen. Daarom is het erg belangrijk om geen stilstaand water in huis te hebben zodat het voor muggen ook minder aantrekkelijk wordt om in die omgeving te zijn. Nu kan je denken hoe zit het dan met mijn vijver. In vijvers kunnen muggen ook heel gemakkelijk eitjes leggen. Daarom kun je het beste ervoor kiezen om stromend water te plaatsen in je water want hier houden muggen niet van. Daarnaast zou je je ook kunnen afvragen hoe het nu met de drinkbak van je huisdier moet. Natuurlijk is het belangrijk dat je huisdier wel altijd toegang heeft tot water. Daarom kun je het beste regelmatig de drinkbak verversen en er nieuw water in doen zo voorkom je dat er muggeneitjes in gelegd worden.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search