Hoe verkocht ik snel mijn huis…

 In Uncategorized

In deze tijd is het niet zo heel moeilijk om snel je huis te verkopen en je nieuwe droomhuis aan te kopen. Echter kun je het wellicht beter andersom doen, eerst je nieuwe huis kopen en je oude dan pas verkopen. Alhoewel dit natuurlijk ook weer risico’s met zich medebrengt. Wij hebben zelf eerst verkocht en toen aangekocht met een tussenstap in een huurhuis welke weer nauw contact had met de kopende partij van het huis.

Social media maakt het verschil

Na alle huizen die je nu zelf gezien hebt op funda of daadwerkelijke bezichtigingen heb je zelf al wel een beeld wat je zoekt in een huis en dat is toch vaak wat andere mensen ook willen. Het liefst heb je een af huis voor een habbekrats, maar die worden al snel voor je neus weggekaapt als je er niet goed genoeg bovenopzit anno 2018. Dit geld voor jouw in de aankoop en net zo goed in de verkoop. Social media neemt funda over. Er zijn duizenden woningen welke op Facebook gezet worden en tegen de tijd dat ze op funda gepubliceerd worden zijn ze eigenlijk al verkocht. Maak dus dankbaar gebruik van je Facebook account en kijk een keer of mensen in je regio een zoekbericht hebben staan.

Wat ik eerder al aangaf is dat jij een woning wilt welke eigenlijk zo goed als af is, vooral in deze tijd waar een hypotheek krijgen voor de woning zelf al uitdagend genoeg is, niet te vergeten de kosten koper die nog opgehoest dient te worden.
Dat stukje muur op zolder? Die dakgoot die je drie jaar geleden al eens moest schilderen? Die lamp van de afzuigkap die je nog moest vervangen afgelopen zomer? Plan deze klusjes in en voer ze uit als het even kan voor de fotograaf komt. Je vraagt je terwijl je bezig bent waarschijnlijk af, “waarom doe ik dit ook alweer?”, maar dit zijn net de puntjes op de i waardoor mensen kunnen twijfelen aan een huis.

De keuzes bij aanschaf

Een van de belangrijkste dingen zijn de keuzes die je maakt wanneer je het huis inricht. Beredeneer bij aanschaf wat een eventuele koper hier over een jaar of vijf van zou vinden. Wanneer je trends toe past, voer dit niet te extreem door. Durf wel jezelf te onderscheiden, maar maak er geen kermis van. Kies voor kwaliteit en beknibbel waar je geen verschil ziet. Verzorg je spullen ook goed in de tussentijd. Wanneer een potentiële koper ziet dat je netjes met je gasfornuis bent omgegaan en deze goed schoon is zal hij of zij al snel aannemen dat de rest ook goed en in orde is.

 

Bron: Renovatienieuws.nl

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search