Een droomhuis met een houten vloer

 In interieur

Bijna elke vrouw wil toch het huis van haar dromen? Exact ingericht zoals zij dat zou willen, met een houten vloer en de juiste accessoires. Helaas is deze droom niet voor iedereen weggelegd. Het hebben van de financiële middelen is natuurlijk een eerste vereiste. Een houten vloer is een kostbare aangelegenheid die je met zorg moet kiezen. Voor- en nadelen tegen elkaar afwegen is al een slimme zet. Een showroom bezoeken en online vloeren bekijken geeft inspiratie. Ook vergelijkingen maken met bijvoorbeeld een plavuizen- of laminaatvloer is verstandig, om de juiste keus te maken.

Voor- en nadelen houten vloeren

Natuurproducten als hout hebben zo hun voordelen. Hout heeft als voordeel dat het in de vorm van een vloer, altijd de juiste sfeer geeft en uniek is in zijn soort. Elke houten vloer is weer anders, qua uitstraling. Goed onderhoud zorgt voor een duurzaam product.  Een nadeel zou kunnen zijn dat hout onder invloed van warmte en kou krimpt en weer uitzet. Bij het leggen van een massief houten vloer zal hier rekening mee worden gehouden.

Waarom kiezen voor een houten vloer

Een houten vloer is tijdloos, heeft karakter en is warm en gastvrij. Er zijn ontzettend veel alternatieve vloeren, maar toch spreekt hout veel mensen aan. Een houten vloer is duurzaam en wordt eigenlijk alleen maar mooier tijdens het gebruik. Elk droomhuis, in elke willekeurige woonstijl, kan met een houten vloer een aanvulling zijn op het interieur.

Een houten vloer onderhouden

Een aantal dagelijkse tips:  – Er zal altijd zand en vuil mee naar binnen worden gelopen. Leg in ieder geval een deurmat bij de voordeur die goed absorbeert. Gebruik tevens een zachte bezem, om elke dag de vloer even mee aan te vegen.  – Het verschuiven van meubels veroorzaakt krassen. Plak vilt onder stoelpoten en kasten.  – Een temperatuur van een graad of 20 en een luchtvochtigheid van 60%, voorkomt grotendeels uitzetten en krimpen van het hout.  – Zuinig aan met water. De dweil goed uitwringen en een reinigingsmiddel voor hout gebruiken.

Schuren

Afhankelijk van het gebruik moet je zo eens in de 8 à 15 jaar je houten vloer schuren. Verstandig om dit aan een professioneel onderhoudsbedrijf voor houten vloeren over te laten.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search