Kunststof gevelbekleding voor natuurgetrouwe uitstraling

 In ONZE VRIENDEN

Bezig met het bouwen van een woning of het renoveren of verbouwen van je huidige woning? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar mooi materiaal voor het aankleden van de woning. Gevelbekleding zorgt voor extra bescherming van de gevel en een goede isolatie van de woning. Je hebt hierbij de keuze uit kunststof, maar kunt ook voor hout gaan. Houten gevelbekleding geeft een mooie natuurlijke uitstraling van je woning en het hout is eenvoudig overschilderbaar in andere kleuren. Kunststof daarentegen is een duurzaam materiaal en de gevelpanelen zijn eenvoudig te monteren. Met het monteren van kunststof gevelbekleding kun je dan ook vele jaren vooruit zonder dat de gevelpanelen geschilderd hoeven te worden. Daarnaast geeft het je gevel ook nog eens een natuurlijke uitstraling, doordat de gevelpanelen zo natuurgetrouw zijn.

De voordelen van kunststof

Kunststof gevelbekleding kent vele voordelen ten opzichte van houten gevelbekleding, bijvoorbeeld:

  • kunststof is een onderhoudsarm product, schilderen is dan ook niet nodig
  • de kunststof gevelpanelen zijn leverbaar in verschillende nerfstructuren en uiteenlopende kleuren
  • de montage van de kunststof gevelbekleding is eenvoudig
  • kunststof is eenvoudig te reinigen
  • weersomstandigheden zijn niet van invloed op het materiaal

Bestaande gevelpanelen vervangen

Heb jij in het verleden gekozen voor een houten gevelbekleding of voor Canexel, dan is de kans groot dat dit na verloop van tijd is gaan rotten. Canexel is een kant en klaar gevelbekledingsysteem op basis van geperste houtvezels met een duurzame laklaag. Het heeft dan ook de voordelen van hout. Zo is het bijvoorbeeld makkelijk te verwerken, werkt het isolerend en trekt het niet krom. Echter de nadelen van hout, zoals houtrot, heeft het Canexel ook. Hoewel destijds aangegeven werd dat Canexel bestand zou zijn tegen weersinvloeden, is gebleken dat Canexel met name op regenkanten gaat rotten. Om dit op te lossen, zou je de Canexel panelen kunnen schilderen. Echter het schilderen is erg duur en slechts een tijdelijke oplossing. Doordat het hout van binnenuit verder gaat rotten, komen de rotte plekken na verloop van tijd weer naar voren. Het Canexel vervangen is dan de enige optie. Door deze te vervangen met een zelfde gevelbekledingsysteem van kunststof, kun je er weer vele jaren mee vooruit en weer volop genieten van jouw woning zonder zorgen over je gevelbekleding.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search