Laat een hovenier uw droomtuin aanleggen

 In ONZE VRIENDEN

Bij een droomhuis hoort natuurlijk een droomtuin. Heeft jouw nieuwe woning al een tuin, maar is deze niet naar je zin of heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht en moet de tuin nog aangelegd worden? Dan kun je dat natuurlijk helemaal zelf gaan doen, maar wellicht is het inhuren van een hovenier ook een goed idee.

Van ontwerp naar aanleg

Met groene vingers kun je zelf een mooie tuin aanleggen. Het valt of staat echter allemaal met het ontwerp van de tuin. Maar waar zou je moeten beginnen? Het is verstandig dit in stappen aan te pakken.

  • Begin met een moodboard. Door foto’s en afbeeldingen te zoeken van kleuren, materialen, accessoires en beplanting en deze op een moodboard bij elkaar te brengen, krijg je een goede impressie van hoe jij jouw droomtuin ziet.
  • Ontwerp een tuin aan de hand van jouw moodboard en houd daarbij rekening met de stijl van je woning, de ligging van de tuin en vergeet ook de tuinverlichting of elektrische punten niet.
  • Begin met de aanleg. Vraag vrienden, familie of buren eventueel om je een handje te helpen. Meerdere handen kunnen meer dan één.

Een hovenier inschakelen

Ontbreekt het je aan de tijd of zijn je vingers niet zo groen? Dan is het wellicht verstandig om een hovenier in te schakelen. Ook dan is een moodboard een goede start. Op deze manier krijgt de hovenier een goed beeld van hoe jouw droomtuin er ongeveer uit zal moeten zien. Aan de hand van jouw moodboard en door een kritische blik te werpen op je huidige tuin, maakt hij een passend tuinontwerp. Hij zal rekening houden met de ligging van de tuin. Sommige beplanting kan minder goed tegen het volle zonlicht, terwijl andere planten juist weer volop zon nodig hebben. Dit alles neemt ook hovenier in Zuidwolde uiteraard mee in zijn ontwerp. Lichtpunten, stopcontacten en afwateringspunten worden ook in het ontwerp meegenomen, zodat het straks helemaal duidelijk is hoe de tuin aangelegd dient te worden. Door ook de tuinaanleg aan de hovenier over te laten, ben je zelf helemaal vrij om de rest van je droomhuis af te maken. Terwijl de hovenier in jouw tuin bezig is, hang jij de vitrage nog even op, zet je wat decoratie neer of geef je je woning nog wat kleuraccenten. Zo is binnen no time jouw droomhuis en droomtuin helemaal klaar!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search