Van een klein stekje tot een grote, sterke boom: Boomverzorging doe je zo

 In ONZE VRIENDEN

Bomen zijn van levensbelang. Ze voorzien ons niet alleen van zuurstof en schaduw, ze bieden ook een thuis voor tientallen dieren en micro-organismen. Tevens geven ze ruimtes, terreinen en tuinen vorm en zorgen ze voor een stevigere bodem. Omdat bomen een grote rol spelen in het dagelijkse leven, is het belangrijk dat ze goed verzorgd worden. Het verzorgen van bomen is een flinke klus die vaak onderschat wordt. Wil je meer weten over hoe je een boom het beste kunt verzorgen? Lees dan snel verder.

Een goed begin is het halve werk

Goede boomverzorging begint bij het planten van een boom. Als het planten van de boom niet op de juiste wijze wordt uitgevoerd, kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de levensloop en de levensduur van de boom. Bij het planten van de boom is het belangrijk dat de boom niet te diep of juist te ondiep wordt geplant. Dit kan ervoor zorgen dat de wortelstructuur van de boom niet of onvoldoende ontwikkelt, met als gevolg dat de boom doodgaat. Naast het op de juiste diepte planten van de boom is het belangrijk dat jonge bomen goed verankerd worden. De praktijk leert dat bovengrondse verankering met behulp van boompalen de meest effectieve manier van verankeren is. Door jonge bomen goed te verankeren wordt omwaaien, scheefzakken en afbreken voor het grootste gedeelte voorkomen en zijn de jonge bomen goed bestand tegen storm en harde wind.

Het belang van regelmatig onderhoud

Wil jij jarenlang kunnen genieten van jouw prachtige bomen? Dan is goed boomonderhoud van groot belang. Boomonderhoud bestaat uit het op tijd snoeien van de boom – zodat de boom de gewenste vorm behoudt en geen gevaar oplevert voor zijn omgeving – en het controleren op boomziektes. Door zowel het snoeien van de boom als de controle op boomziektes regelmatig uit te voeren kunnen eventuele ziektes indien mogelijk zo snel mogelijk bestreden worden en blijft de boom gezond.

 

Zo weet je zeker dat jouw bomen op de juiste wijze verzorgd worden

Wil je zeker weten dat jouw bomen op de juiste wijze verzorgd worden? Dan is het aan te raden om jouw boomverzorging uit te besteden aan een ervaren boomspecialist. Een boomspecialist weet alles over allerlei soorten bomen en kan alle boomwerkzaamheden veilig en geheel volgens de regels uitvoeren. Door jouw boomverzorging uit te besteden aan een expert kan jij jarenlang genieten van prachtige, gezonde bomen.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search