Zet je tuin in bloei

 In ONZE VRIENDEN

Een mooie bloeiende tuin is wat we graag zien. De tuin is dan ook voor velen een belangrijk onderdeel van de woning. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken, zijn we te vinden in de tuin. Het gazon wordt gemaaid, de kinderen spelen tikkertje en het terras wordt aangeveegd en de tuinstoelen naar buiten gehaald. Natuurlijk moet de tuin wel uitnodigen om je er in te bevinden. Slecht onderhoud, dode beplanting en veel onkruid zijn dan ook echt uit den boze. Zorg dat jouw tuin er dit voorjaar weer netjes bijligt en volg de volgende tips.

Tip 1: een groen gazon als basis

Het gazon is vaak de basis van de tuin. Een dor, droog gazon vol klaver en paardenbloemen is niet erg uitnodigend en niet iets wat we graag in onze tuin terugzien. Zorg daarom voor een mooi groen, onkruidvrij gazon. Er zijn dan ook enkele werkzaamheden die je kunt verrichten om het gazon mooi groen te krijgen en te behouden. Denk bijvoorbeeld aan het beluchten van het gazon, het gazon te verticuteren, bemesting van het gazon, het bekalken van het gazon en houd je gazon netjes door het gras regelmatig te maaien.

Tip 2: verwijder onkruid

Wanneer de planten weer gaan groeien en bloeien, komt ook het onkruid weer tevoorschijn. Niets is zo vervelend als een mooie tuin met vervelend onkruid. Zorg er dan ook voor, wanneer je deze verwijdert, dat je ook de wortel uit de grond haalt en deze niet op een composthoop gooit. Je hebt dan namelijk een grote kans dat het onkruid zich snel weer verder verspreidt. Daarnaast is het belangrijk de grond regelmatig om te harken en om te woelen. Ga je een nieuw stuk tuin aanleggen? Leg dan een worteldoek onder de nieuwe beplanting. Zo ga je de aangroei van onkruid tegen. Ook bodembedekkers geven onkruid minder kans en deze planten staan ook nog eens mooi in je tuin.

Tip 3: koop nieuwe planten

Het is mogelijk dat sommige planten de strenge winter of de natte herfst niet overleven. Deze dode beplanting is natuurlijk niet echt een publiekstrekker. Ook één-jaars-beplanting gaat, zoals de naam al aangeeft, slechts één jaar mee. Uiteraard dient de dode beplanting uit de tuin verwijderd te worden. Wat overblijft zijn kale plekken in je tuin. Deze lege plaatsen kun je makkelijk opvullen door nieuwe beplanting aan te schaffen. Planten kopen kan uiteraard in een tuincentrum, maar tegenwoordig gaat het planten kopen ook heel eenvoudig online. Je hoeft de deur niet uit, maar geeft vanachter de pc aan welke planten jij graag terug wilt zien in jouw tuin en met enkele klikken op de knop is de bestelling al gedaan. De planten worden daarna snel bij je thuis bezorgd, zodat jij weer verder kunt met je tuin.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search