De tuin laten onderhouden door een hovenier

 In ONZE VRIENDEN

Wanneer je net een nieuwe woning gekocht heeft of een nieuwe tuin hebt laten aanleggen, wil je uiteraard lang van deze weelde blijven genieten. Het mooie verzorgde groene gras en de nette hagen geven je tuin een bepaalde uitstraling die je vast wilt houden. Tuinonderhoud is dan erg belangrijk. Het onderhoud van de tuin dient uiteraard wel op de juiste wijze gedaan te worden en met enige regelmaat herhaald te worden. Zo zal je wekelijks het gras moeten maaien, het snoeiwerk bij moeten houden en de tuin onkruid vrij dienen te houden, wanneer je optimaal wilt genieten van je tuin. Wanneer het je ontbreekt aan tijd of wanneer je deze tijdrovende klus niet zo ligt, is het inhuren van een hovenier nog niet zo’n slecht idee.

Voordelen voor jou

Een hovenier of hoveniersbedrijf inschakelen voor het tuinonderhoud biedt jou vele voordelen. Niet alleen houd jij tijd over voor andere werkzaamheden, maar je bent ook verzekerd van vakwerk. Het is immers het dagelijkse werk van de hovenier om met tuinen en beplanting bezig te zijn en je kunt ervan op aan dat hij alles van de beplanting en de tuin af weet. Daarnaast heeft de vaak vele jaren ervaring en kijkt hij met een ander oog naar jouw tuin. De hovenier voelt de tuin exact aan en zijn adviezen zullen altijd van pas komen. Een ander voordeel van de tuin laten onderhouden door een ervaren hovenier, is het materiaal. Vaak beschikken wij, als doe-het-zelvers, niet over het specialistische materiaal waar de hovenier wel zijn beschikking tot heeft. Zeker bij het rooien van bomen, het snoeien van hagen of bomen en het verwijderen van blad kan specialistisch tuingereedschap een hoop tijd schelen.

Wat kan een hovenier voor jou betekenen

Is tuinieren je hobby, maar heb je te weinig tijd om de gehele tuin te onderhouden? Ook dan kan een hovenier uitkomst bieden. Veel hoveniersbedrijven bieden ook de mogelijkheid tot gedeeltelijk tuinonderhoud. Wil je bijvoorbeeld het snoeien van hagen en bomen uitbesteden, dan kan dit een optie zijn. Enkele voorbeelden van welke tuinwerkzaamheden een hovenier van je kan overnemen zijn:

  • boomverzorging
  • gazononderhoud
  • vijveronderhoud
  • onkruidbestrijding

Vind je tuinieren echt niet leuk en laat je dit graag over aan een professional? Dan biedt de hovenier in Hoogeveen ook onderhoudscontracten aan, waarbij deze wekelijks, maandelijks of op afroep bij je langs komt om de tuin te onderhouden. Samen met jou wordt een onderhoudsplan opgesteld, geheel op maat en afgestemd aan jouw wensen. Hiermee ben jij verzekerd van een mooie, bloeiende tuin, het hele jaar door.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search