De ondergrond: een goed begin is het halve werk

 In Blogs

De staat van de bestrating is een bepalende factor in de uitstraling van een tuin of terrein. Slecht onderhouden, gebroken bestrating kan de uitstraling van een tuin behoorlijk naar beneden halen, terwijl goed onderhouden bestrating er juist voor kan zorgen dat een tuin of terrein een nette en verzorgde uitstraling heeft. De staat en levensduur van jouw bestrating valt en staat met de aanleg. Laat je jouw tuin binnenkort opnieuw bestraten door een bestratingsbedrijf? Zorg er dan voor dat het bestratingsbedrijf voldoende aandacht heeft voor de ondergrond, de afwatering en de afwerking van de bestrating. Wij leggen uit waarom deze drie dingen zo belangrijk zijn.

 

De ondergrond: een goed begin is het halve werk

Wil je jarenlang onbezorgd kunnen genieten van jouw bestrating? Dan is een goede basis van groot belang. Door de ondergrond met zorg aan te leggen kunnen verzakkingen en andere problemen voor het grootste gedeelte voorkomen worden. Het verkrijgen van een sterke ondergrond bestaat uit twee delen: het kiezen van het juiste zand en het verdichten van de ondergrond. Door te kiezen voor gestabiliseerd zand – een absolute must, vooral bij natuursteentegels en keramische tegels – en de ondergrond laag voor laag aan te trillen is de kans op verzakkingen nagenoeg nihil.

 

het belang van goede afwatering en riolering

Bij het aanleggen van de ondergrond hoort ook het aanleggen van een sterk afwateringssysteem en goede riolering. Door bij de aanleg van de bestrating rekening te houden met regenwater, veroorzaakt dit regenwater op een later tijdstip geen problemen. Heftige regenval kan er voor zorgen dat de bestrating verzakt of dat er plassen op het straatwerk blijven staan. Door goede waterafvoer en riolering aan te leggen worden dergelijke situaties voorkomen. Dankzij voldoende afvoerpunten en goed afschot wordt het regenwater direct afgevoerd en kan jij altijd genieten van prachtige bestrating.

 

De puntjes op de ‘i’ zetten

Veel bestratingsbedrijven kiezen ervoor om stenen te knippen. Dit oogt echter vrij rommelig. Het is beter om ze met een bandenzaag door te zagen. Daarnaast is het belangrijk dat na het bestraten het straatwerk goed aan wordt getrild en dat het voldoende wordt ingeveegd. Veel bestratingsbedrijven slaan de afwerking over, omdat dit resulteert in een lagere rekening en dus meer klanten. Het niet afwerken van de bestrating gaat helaas onmiskenbaar ten koste van de levensduur van de bestrating. Wil jij jouw tuin laten bestraten door een bestratingsbedrijf? Ga dan op zoek naar een bestratingsbedrijf dat aandacht heeft voor de ondergrond, de afwatering en de afwerking van jouw bestrating in Emmen. Zo weet je zeker dat jij na de aanleg jarenlang kunt genieten van prachtige bestrating van hoge kwaliteit.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search