Deze drie soorten tafellinnen zijn onmisbaar in elk huishouden

 In Blogs

De tafel is één van de belangrijkste plekken in het huis. Aan de tafel wordt gegeten, geborreld, gewerkt en geknutseld. Door het intensieve gebruik slijt een tafel echter snel. Als een tafel niet beschermd wordt, verschijnen er binnen de kortste keren deuken, krassen en vlekken op het tafelblad. Om dit te voorkomen is goede tafelbescherming van groot belang. Jouw tafel kun je het beste beschermen met tafellinnen van goede kwaliteit. Wij hebben drie soorten tafellinnen voor jou op een rijtje gezet die jouw tafel op stijlvolle wijze beschermen tegen het intensieve gebruik.

 

Het tafellaken

Het tafellaken wordt voornamelijk gebruikt als tafelbedekking tijdens een maaltijd, maar kan ook gebruikt worden als er aan de tafel geborreld, gewerkt, gekleurd of geknutseld wordt. Een tafellaken beschermt jouw tafel op stijlvolle wijze tegen deuken, krassen en vlekken. Tafellakens zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, kwaliteiten, soorten, maten en stijlen. Zo is er voor elke situatie een passend tafellaken.

 

De tafelloper

De tafelloper is een bijzondere vorm van tafellinnen. Tafellopers bedekken de tafel niet volledig, maar slecht voor een gedeelte. Het is mogelijk om een tafelloper over de lengte van de tafel te leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om de tafelloper over de breedte te leggen. In dat laatste geval wordt er vaak gebruik gemaakt van meerdere tafellopers. Zo is er per set stoelen een tafelloper. Tafellopers zijn zeer nuttig om jouw tafel te beschermen tegen de beschadigingen die decoratieve objecten, zoals een vaas met bloemen, achter kunnen laten. Door de vaas met bloemen of een andere decoratiestuk op de tafelloper te plaatsen worden beschadigingen op zeer stijlvolle wijze voorkomen. Tafellopers kunnen zo over de tafel geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om de tafellopers over een tafellaken te plaatsen en op die manier de tafel stijlvol aan te kleden, voor bijvoorbeeld een belangrijk familiediner.

 

Het tafelkleed

Het tafelkleed is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Het zorgt ervoor dat de tafel ten allen tijde beschermd is tegen het intensief gebruik. Het is mogelijk om het tafelkleed altijd op de tafel te laten liggen, maar het is ook mogelijk om het tafelkleed alleen over de tafel te leggen als de tafel veel wordt gebruikt. Welk soort tafelkleed het meest geschikt is, is afhankelijk van het doel van het tafelkleed. Dient het tafelkleed puur als bescherming en ligt hij niet over de tafel als deze niet gebruikt wordt? Dan is een eenvoudig tafelkleed voldoende. Heeft het tafelkleed naast een beschermende functie ook een decoratieve functie? Dan is een siertafelkleed een betere keuze. Ben jij op zoek naar een passend tafelkleed voor jouw tafel? Tafelkleden kopendoe je tegenwoordig gemakkelijk online. Jouw tafelkleed online bestellen heeft als voordeel dat het aanbod in prints, kleuren en soorten tafelkleden vele malen groter is dan het aanbod in een fysieke winkel. Online vindt je altijd een tafelkleed dat helemaal bij jouw situatie past.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search