Natuurlijke erfafscheiding aanleggen? Deze haagplanten zijn het meest geschikt

 In Blogs

Erfafscheiding is belangrijk. Het geeft de grenzen van jouw terrein aan, zorgt ervoor dat onbevoegden jouw terrein niet zomaar kunnen betreden én voorziet jouw tuin of terrein van privacy. Erfafscheiding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je er voor kiezen om een schutting te plaatsen, een muur te metselen of een groot hek te plaatsen. Je kunt echter ook kiezen voor natuurlijke erfafscheiding door een haag te planten. Met natuurlijke erfafscheiding geef je jouw tuin een klassieke uitstraling.

 

Waar je op moet letten bij natuurlijke erfafscheiding

Natuurlijke erfafscheiding moet aan dezelfde eisen voldoen als alle andere vormen van erfafscheiding. Het dient de erfgrens duidelijk aan te geven, voldoende privacy te bieden en onbevoegden buiten te houden. De meeste haagplanten laten echter hun blad vallen zodra de herfst begint. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor haagplanten die hun blad de hele winter door vasthouden en bovendien mooi groen blijven. Bladhoudende, groenblijvende haagplanten hebben een dichte groei waardoor ze het hele jaar door voldoende privacy bieden, geven jouw tuin een prachtige uitstraling, en duiden jouw erfgrens op stijlvolle wijze aan.

 

Deze haagplanten zijn het meest geschikt om te gebruiken als natuurlijke erfafscheiding

Er zijn veel verschillende soorten bladhoudende groenblijvende haagplanten verkrijgbaar. Elk soort haagplant geeft jouw tuin weer een andere uitstraling. Wij hebben de meest populaire haagplanten voor je op een rijtje gezet. De volgende haagplanten hebben een chique uitstraling en passen in elke tuin:

  • De laurier: De laurier is een sterke haagplant met dik, frisgroen blad. Ze blijven het hele jaar door stralend groen en geven jouw tuin een frisse uitstraling. Een laurier is zowel in de hoogte als in de breedte een snelle groeier, waardoor je na het planten vrij snel kunt genieten van een prachtige, dichte haag.
  • De liguster: De liguster is een prachtige, frisgroene haagplant met middelgrote bladeren en een relatief hoge bladerdichtheid. De liguster heeft mooie, witte bloesem met een heerlijke geur. Met een ligusterhaag geef jij jouw tuin een chique randje en geniet je het hele jaar door van een prachtige, groene haag.
  • De hulst: De hulst is een prachtige haagplant met dik blad en een rustieke uitstraling. De hulst heeft een hoge dichtheid en stekelige bladeren, waardoor de haag nagenoeg ondoordringbaar is en jouw tuin voldoende privacy geeft.

Haagplanten kopen

Wil jij groenblijvende bladhoudende haagplanten kopen voor jouw nieuwe erfafscheiding? Haagplanten bestel je tegenwoordig gemakkelijk online bij een professionele kwekerij. Door jouw haagplanten online te bestellen hoef je niet op zoek naar een kwekerij bij jou in de buurt. Jouw haagplanten worden thuis afgeleverd en kunnen direct geplant worden. Zo kun jij zo snel mogelijk genieten van jouw nieuwe natuurlijke erfafscheiding.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search