De voordelen van rolluiken

 In Blogs

Je hebt het vast wel eens gezien, van die woningen of kantoorpanden waar de rolluiken automatisch naar beneden zakken. Misschien overweeg jij om rolluiken aan te schaffen voor jouw woning of kantoorpand. Rolluiken zijn een flinke investering, voor zowel bedrijven als particulieren. Ze kennen echter ook veel voordelen en kunnen het wooncomfort flink verhogen. Wij hebben alle voordelen en mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

De voordelen

Rolluiken laten plaatsen kent veel voordelen:

  • Inbraakpreventie: Rolluiken worden gemaakt van sterke materialen, waardoor ze een vorm van inbraakpreventie zijn. Dankzij rolluiken is het, zolang ze gesloten zijn, onmogelijk om de woning te betreden via de ramen.
  • Zonwering: Rolluiken zorgen ervoor dat je zelf kunt bepalen hoeveel zonlicht jouw woning binnenvalt. Zonlicht kent veel voordelen, maar het kan er ook voor zorgen dat jouw meubilair verkleurt. Door op zonnige dagen de rolluiken half of volledig te sluiten, zorg je ervoor dat jouw interieur beschermd is tegen verkleuringen en houdt je het felle zonlicht buiten.
  • Isolatie: Rolluiken hebben een isolerende functie. Ze zorgen er op warme dagen voor dat de warmte buiten blijft, zodat het binnen heerlijk koel is. Ook in de winter heb je profijt van rolluiken. De rolluiken zorgen er dan, mits ze gesloten zijn, voor dat de kou buiten en de warmte binnen blijft. Dankzij rolluiken heeft de buitentemperatuur geen invloed meer op de temperatuur binnenshuis en blijft de temperatuur in huis gelijk.
  • Privacy: Staat jouw woning dicht aan de straat en heb je veel last van voorbijgangers die naar binnen kijken? Dan kunnen rolluiken een uitkomst zijn. Door jouw rolluiken volledig of gedeeltelijk te sluiten wordt inkijk voorkomen en geniet jij weer van privacy.

Van handmatige bediening naar automatische bediening

Rolluiken zijn verkrijgbaar met verschillende soorten bediening. Zo kan je kiezen voor handmatige bediening, semiautomatische bediening, automatische bediening met een schakelaar, automatische bediening met een afstandsbediening en automatische bediening met een app op jouw telefoon. Heb jij rolluiken met handmatige bediening en wil je dit graag ombouwen naar rolluiken met automatische bediening? Door de juiste rolluikonderdelen te kopen bouw je jouw handmatige rolluiken eenvoudig om naar rolluiken met automatische bediening.

Rolluikonderdelen kopen

Zijn jouw rolluiken kapot, wil jij jouw rolluiken ombouwen van het ene systeem naar het andere systeem of wil je rolluiken aanschaffen? Rolluikonderdelen kopen doe je tegenwoordig gemakkelijk online bij een rolluikenspeciaalzaak. Online is het aanbod vaak groter dan in een rolluikenspeciaalzaak en kan je in alle rust de juiste onderdelen uitzoeken.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search