Zo creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin

 In Blogs

De tuin is een heerlijke plek waar je helemaal tot rust komt. Helaas is de tuin ook één van de onderdelen van een woning die het meeste onderhoud behoeft. Vooral in de zomermaanden kost het onderhouden van een middelgrote tuin al snel 2 tot 3 uur per week. Ben jij gek op in de tuin zitten, maar ontbreekt het je aan de tijd en/of de energie om de tuin goed te onderhouden? Dan is een onderhoudsarme tuin iets voor jou. Bij een onderhoudsarme tuin worden door slimme oplossingen de onderhoudswerkzaamheden tot het minimum beperkt.

Bestrating

Een onderhoudsarme tuin kan volledig bestaan uit bestrating, maar het kan ook een stijlvolle combinatie van bestrating, grind en gazon zijn. Kies je ervoor om de gehele tuin te bestraten, zorg dan wel dat er een betrouwbaar waterafvoersysteem wordt aangelegd en dat de bestrating voldoende afvoerpunten bevat. Zo weet je zeker dat regenwater geen schade aan de bestrating kan aanrichten. Bij het bestraten van een onderhoudsarme tuin wordt voornamelijk gebruik gemaakt van grote tegels met een glad oppervlak, zodat er zo weinig mogelijk voegen zijn en de tegels gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden.

Beplanting

Beplanting die het meest geschikt zijn voor een onderhoudsvriendelijke tuin zijn vaste planten. Vaste planten behoeven aanzienlijk minder onderhoud dan eenjarige planten. Andere soorten beplanting die zeer geschikt zijn voor onderhoudsarme tuinen zijn onder andere: siergrassen, lavendelsoorten, dwergboompjes en groenblijvende winterharde planten.

Bodembedekkers

Wil je graag borders in jouw tuin maar heb je geen tijd om deze te onderhouden? Dan kan je er voor kiezen om ze te beplanten met bodembedekkers. Bodembedekkers bedekken de bodem van de gehele borden. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder bloemen. Zo kan je kiezen voor bodembedekkers met een uitbundige bloei, maar kan je ook voor een bodembedekker zonder bloei kiezen. Welk soort bodembedekker het meest geschikt is voor jouw tuin, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de stijl van jouw onderhoudsarme tuin.

Bloempotten

Heb jij jouw tuin volledig laten bestraten en ben je op zoek naar een manier om jouw tuin wat vorm te geven? Met struikjes en vaste planten in bloempotten kan je jouw tuin een prachtige uitstraling geven. Wees niet bang om voor grote bloempotten te kiezen. Deze geven jouw tuin een krachtigere uitstraling dan kleine bloempotten.

 

Kunstgras

Wil jij welk genieten van de prachtige uitstraling van gras, maar zie je het onderhouden van een echt gazon niet zitten? Dan is kunstgras een uitstekende oplossing. Kunstgras is vandaag de dag niet meer te onderscheiden van een echt gazon en geeft elke tuin een frisse, natuurlijke uitstraling, het hele jaar door. Wil jij een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen? Het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin vergt veel vakspecifieke kennis en ervaring. Daarom is het aan te raden om deze werkzaamheden uit te laten voeren door een hovenier in Emmen. Een hoveniersbedrijf beschikt over alle vereiste kennis en materialen om de aanleg van jouw onderhoudsarme tuin goed uit te voeren, zodat jij jarenlang kunt genieten van een prachtige tuin.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search