De voor en nadelen van een alarmsysteem

 

Voordelen

Het belangrijkste van een alarmsysteem is dat het je gemoedsrust kan brengen. Vooral als je een gezin hebt en je niet zelf thuis bent. U weet dan dat uw partner en eventuele kinderen veilig thuis zijn. Je kunt ook goed slapen omdat je iets hebt wat voor je oplet. Hetzelfde geldt als je op vakantie gaat.

Nog een voordeel is dat het alarmsysteem vaak ook een brandalarm en koolmonoxidemelder is. Als u slaapt, wordt u niet wakker van de rookgeur. Je neus werkt namelijk niet als je slaapt. Het is daarom goed om een alarm te hebben tegen brand.

U kunt ook een alarmsysteem koppelen aan een alarmcentrale. Dit is een groot voordeel, omdat onmiddellijke actie taken zijn van de alarmcentrale.

 

Nadelen

Een nadeel van een alarmsysteem is dat je de sleutels niet zelf moet verliezen. Je kunt niet inbreken in je eigen huis om binnen te komen.

Een ander nadeel is dat je een slecht gevoel krijgt van het alarmsysteem. Je zult misschien paranoïde worden en overal een inbreker verwachten.  Een groot nadeel van gemoedsrust is dat het ook andersom kan werken.

Een draadloos alarmsysteem heeft ook een aantal nadelen. Dit kan soms spontaan afgaan. En daar kunnen je buren en jij erg van schrikken.

 

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search