Een schone badkamer is een mooie badkamer

Wat we dit jaar niet meer willen zien in de badkamer is schimmel en kalkaanslag. Als het er eenmaal zit blijf je er vaak achter aanlopen en dat betekent poetsen en boenen. Het is daarom beter om schimmel en kalkaanslag te voorkomen, maar hoe doe je dat?

Schimmel en kalk zijn erg lastig te bestrijden, je komt er nooit helemaal vanaf maar je kunt het wel voorkomen. Als je eenmaal weet hoe schimmel en kalkaanslag ontstaan ben je al een heel eind. Schimmel is dol op vocht en vochtige lucht is in de badkamer na een douchebeurt of warm bad natuurlijk volop aanwezig. Het ventileren van de badkamer met behulp van een badkamerventilator en de badkamer goed droogmaken is hier dan ook de oplossing. Kalkaanslag is het overblijfsel van water dat zich aan een douchewand of tegels hecht. Hiervoor  is de oplossing het verwijderen van  water na een douchbeurt. Maak na een douchebeurt tegels en douchewand droog met een glaswisser en droog het vervolgens na met een handdoek.

Gelukkig zijn er ook producten die je kunnen helpen in de strijd tegen schimmel en kalkaanslag. Zo zijn er douchegordijnen te koop die een anti-schimmelbehandeling hebben gehad en die je kunt wassen in de wasmachine. Ook zijn er diverse bad- en douchewanden die een speciale laag hebben waarop kalk minder kans heeft om te hechten.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search