Droomhuis https://droomhuis.eu Allerlei informatie over uw droomhuis Fri, 24 Jan 2020 08:06:19 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.13 https://droomhuis.eu/wp-content/uploads/2018/04/cropped-logo-e1524752234497-1-32x32.png Droomhuis https://droomhuis.eu 32 32 Welkom bij Woonaccessoires https://droomhuis.eu/2019/12/17/welkom-bij-woonaccessoires/ https://droomhuis.eu/2019/12/17/welkom-bij-woonaccessoires/#respond Tue, 17 Dec 2019 17:04:25 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1432 Hippe woonaccessoires

Zo af en toe is het heerlijk om je huis eens te voorzien van een leuke nieuwe uitstraling. Je kunt natuurlijk nieuwe meubels aanschaffen, maar dat is een behoorlijke uitgave. Gelukkig kun je met wat nieuwe woonaccessoires je huis een hele nieuwe uitstraling geven, waar je erg vrolijk van wordt. Misschien een keer voor een ander kleurtje kiezen? Wat nieuwe kussenhoesjes om je kussens, een paar nieuwe kaarsen op tafel in een mooie kleur en eventueel een leuk, nieuw vloerkleedje. Met een paar kleine veranderingen zorg je al gauw voor een leuke verandering  aan je interieur. Woonaccessoires hoeven niet duur te zijn. Er zijn natuurlijk winkels waar je mooie designer accessoires kunt kopen. Daar zit echter ook een behoorlijk prijskaartje aan. Er zijn ook veel winkels die leuke accessoires hebben voor kleine prijsjes. Ook wanneer je dus niet zo’n groot budget hebt kun je toch wat nieuwe accessoires in huis halen. Daarnaast is er ook in bijna iedere plaats wel een kringloopwinkel te vinden. Het zal je verbazen hoeveel leuke accessoires je daar kunt kopen voor erg leuke prijsjes. Ook online, op Marktplaats kun je woonaccessoires kopen voor een prikkie. Een nieuw kleurtje op de muur

Het zal je verbazen wat een ander kleurtje op de muur voor een verschil maakt. Kies eens een ander kleurtje. Koop een pot verf bij de bouwmarkt en verf een muur een andere kleur. Het zal je woning er heel anders uit laten zien en het zal je verbazen hoe leuk dat is! Natuurlijk moet je wel een kleur kiezen die bij jouw (nieuwe) woonaccessoires past. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kleuren met elkaar gaan vloeken. Gelukkig passen veel kleuren bij elkaar en zal dat niet gauw het geval zijn. Er zijn tegenwoordig veel leuke trends met kleuren op de muur. Zo wordt er tegenwoordig ook vaak gekozen voor meerdere kleuren op dezelfde muur. Met behulp van een strakke tape kun je mooie lijnen creëren.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/12/17/welkom-bij-woonaccessoires/feed/ 0
Slotenmakers Die je Zullen Helpen om op je Hoede te Zijn https://droomhuis.eu/2019/06/04/slotenmakers-die-je-zullen-helpen-om-op-je-hoede-te-zijn/ https://droomhuis.eu/2019/06/04/slotenmakers-die-je-zullen-helpen-om-op-je-hoede-te-zijn/#respond Tue, 04 Jun 2019 07:27:04 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1347 Herinner je nog de goede oude dagen van sleutel en slot? Het was altijd zo’n last om je sleutel terug te vinden of uit te zoeken welke sleutel bij welk slot past. De ouderwetse manieren van denken zijn altijd betrouwbaar maar soms worden ze overgebruikt en niet-origineel. Mensen hebben de kunst van het inbreken heel erg onder de knie en kunnen hier ook mee omgaan. Je weet nooit wanneer je veilig bent. Dat is waarom Locksmith.nl in den Haag geleerd heeft dat je nieuwe technologie moet gebruiken om oude items veilig op te bergen. Voor je deze tactieken zal toepassen, moet je er meer over leren.

Voor diegenen die niet graag sleutels gebruiken, zijn er twee belangrijke soorten sleutelloze manier die je kan gebruiken in je huis of gebouw. De eerste is om een elektronisch toetsenbord te gebruiken. Deze kunnen extreem nuttig zijn omdat je enkel een bepaalde combinatie moet herinneren. Op die manier kan je heel snel in je gebouw of huis binnengaan door enkel het nummer in te toetsen, dat is handig als je gehaast bent. Dit maakt het ook moeilijk voor mensen om in te breken omdat ze de code moeten kraken en niet weten hoeveel cijfers het bevat.

De andere sleutelloze manier is heel erg handig voor onderneming, namelijk het gebruik van kaarten. Hotelkamers worden op verschillende kaarten geprogrammeerd zodat de kaarten gelezen kunnen worden door de scanners op de deur en slechts enkele mensen toegang krijgen daardoor. Natuurlijk is er ook een mastercard die je toegang zal verlenen tot elke kamer. Kaarten kunnen ook gebruikt worden om andere informatie te beschermen, zoals kredietkaarten. Met het gebruik van krediet- en debetkaarten houden we ons geld veilig omdat er geen manier is om het te verliezen. Als je toch je kaart verliest, kan je hem altijd annuleren en zal er niks aangerekend worden. Locksecure in den Haag kan je sleutelloze vergrendelingsmanieren helpen toepassen in je huis.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag, bel ons voor de beste en snelste dienst. We bieden professionele slotenmakerdiensten en we kunnen naar de veiligheidsaspecten van je volledige huis kijken samen met jou zodat jij je veilig voelt.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/06/04/slotenmakers-die-je-zullen-helpen-om-op-je-hoede-te-zijn/feed/ 0
Uw veranda op maat https://droomhuis.eu/2019/06/04/uw-veranda-op-maat/ https://droomhuis.eu/2019/06/04/uw-veranda-op-maat/#respond Tue, 04 Jun 2019 07:25:11 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1344 Een droomtuin realiseren in een paar stappen

Een belangrijk gedeelte van je perfecte huis is de tuin. Als je tuin er lelijk bij ligt heeft dat invloed op het uiterlijk van je huis. Je moet dus ook genoeg tijd besteden aan het maken van je ideale droomtuin. Zo moet er genoeg groen zijn. Hier en daar interessante aspecten die je niet altijd overal ziet. Je moet natuurlijk ook aan veel dingen denken wil je die droomtuin realiseren.

Een tuinontwerp: waarom heb je dit nodig?

Wil jij een mooie tuin? Begin met een tuinontwerp. Alleen of met experts kan je een tuinontwerp maken. Hier ga je kijken wat er allemaal in je tuin past gebaseerd op jouw wensen. Met een tuinontwerp kan je realiseren wat mogelijk is en wat niet. Wil jij veranda’s op maat, een zwembad, een mooi stenen paadje door je tuin lopen? Natuurlijk moet je je budget niet vergeten. Alles moet wel betaalbaar zijn.

Veranda’s op maat: waarom zou je er een willen?

Een veranda is eigenlijk een extra woonruimte waar je lekker kan genieten van de buitenlucht en je eigen tuin. Een veranda geeft die extra flair aan je huis en tuin. Als je een veranda wilt is het belangrijk dat je die op maat laat maken. Hij zit namelijk toch wel echt vast aan je huis. Er moeten met veel dingen rekening worden gehouden. Er zijn ook vele soorten veranda’s. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

Je ideale droomtuin: wat kost het?

De kosten zijn helemaal afhankelijk van wat jij allemaal wilt. Als je veel en bijzondere dingen wilt ga je zeker meer betalen dan wanneer je gewoon wat planten en een mooie grasmat laat planten. Hoe uitgebreider je het maakt, de meer je gaat betalen. Het ligt er echt aan hoeveel je over hebt voor die ideale tuin.

 

]]>
https://droomhuis.eu/2019/06/04/uw-veranda-op-maat/feed/ 0
Over Verhuisbedrijf Draagkracht https://droomhuis.eu/2019/06/04/over-verhuisbedrijf-draagkracht/ https://droomhuis.eu/2019/06/04/over-verhuisbedrijf-draagkracht/#respond Tue, 04 Jun 2019 07:22:41 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1341 Waar je aan moet denken bij het verhuizen

Je gaat verhuizen! Dit is natuurlijk hartstikke spannend. Het is een belangrijk moment in je leven want je wilt dat alles natuurlijk vlekkeloos verloopt. Je kan natuurlijk zelf proberen alles te verplaatsen maar het is natuurlijk veel slimmer experts hiervoor in te huren. Als je gaat verhuizen moet je aan meerdere dingen denken. In dit artikel wordt er duidelijk gemaakt waar je allemaal aan moet denken wanneer je wilt gaan verhuizen.

Leer de stad kennen

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe stad of een nieuw dorp is het van belang dat je wel weet wat er allemaal te doen is. Je moet ook je buurt leren kennen. Elk dorp of stad is anders. Je wilt wel een beetje onderzoek doen voordat je er definitief gaat wonen. Je werk of school moet goed bereikbaar zijn. Zijn er genoeg winkels en/of supermarkten waar je naar toe kan. Is het openbaar vervoer goed toegankelijk waar je woont?

Laat je helpen door experts

Als je gaat verhuizen is het verstandig om een verhuisbedrijf in te huren die jou kunnen helpen met het verhuizen van al je spullen. De experts van Verhuisbedrijf Draagkracht zijn gespecialiseerd in veel verschillende soorten verhuizingen. Ze werken snel, zorgvuldig en dat ook nog eens voor een redelijke prijs. Door met experts in zee te gaan ben je verzekerd dat alles goed gaat.

Wanneer ga je verhuizen?

Je kan gaan verhuizen om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gaat verhuizen zodat je dichterbij je werk woont. Het kan zijn dat je als bedrijf naar een ander gebouw gaat verhuizen omdat je steeds groter wordt en je hebt daardoor een nieuwe kantoor nodig. Het kan ook zo zijn dat je als bejaard persoon kleiner wilt gaan wonen en daar graag hulp bij wilt hebben.

 

]]>
https://droomhuis.eu/2019/06/04/over-verhuisbedrijf-draagkracht/feed/ 0
Zo wordt jouw woning het snelst verkocht https://droomhuis.eu/2019/05/22/zo-wordt-jouw-woning-het-snelst-verkocht/ https://droomhuis.eu/2019/05/22/zo-wordt-jouw-woning-het-snelst-verkocht/#respond Wed, 22 May 2019 09:33:39 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1334 Wil jij jouw huis verkopen? Het verkopen van een woning is een flinke onderneming. Zo moet er een makelaar worden gekozen, moeten er foto’s van de woning worden gemaakt en moet de woning gepromoot worden. Niet alleen de makelaar heeft invloed op hoe snel jouw woning verkocht wordt. Ook jij kan daar invloed op uitoefenen. Wil jij jouw woning zo snel mogelijk verkopen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je daar bij kunnen helpen.

Het belang van een opgeruimde, schone woning

Wil jij jouw woning snel verkopen? Dan is het van groot belang dat de woning schoon en opgeruimd is. Een schoon en opgeruimd huis is niet alleen belangrijk als er kijkers langskomen voor een bezichtiging, het is ook belangrijk dat jouw woning schoon en opgeruimd is als er verkoopfoto’s van jouw woning worden gemaakt. Zorg dat jouw woning vrij is van stof en viezigheid en lucht de woning goed, zodat geurtjes van eten en huisdieren zo veel mogelijk verdwenen zijn. Door er voor te zorgen dat jouw woning schoon en opgeruimd is wordt de aandacht van de kijkers niet afgeleid. Zo krijgen de kijkers een goed en positief beeld van de woning en kunnen ze zich het beste voorstellen hoe het zou zijn als zij daar zouden wonen.

Hoe kleine klusjes een groot verschil kunnen maken

Elke woning heeft een aantal mankementen waar je zo aan gewend bent dat je ze niet eens meer ziet. Daarom is het belangrijk om, voordat er kijkers langskomen, jouw eigen woning met een kritische blik te bekijken. Losse, rammelende deurklinken, een losliggende plint, zichtbare kabels, een scheef hangend front van een keukenkastje, een kring in het plafond, jouw woning zit vol met mankementen die jou niet eens meer opvallen maar er wel voor kunnen zorgen dat de woning haveloos overkomt op kijkers. Door jouw woning met een kritische blik te bekijken en alle mankementen op te lossen laat jouw woning een goede indruk achter op alle kijkers. Slechts één middagje klussen kan wonderen verrichten voor de uitstraling van jouw woning.

De juiste promotie

Niet alleen de staat van jouw woning bepaalt hoe snel hij verkocht wordt, de promotie van de woning speelt ook een grote rol. Het is mogelijk om foto’s van jouw woning op Facebook en/of Instagram te plaatsen, maar het echte promoten van jouw woning kan je het beste overlaten aan een ervaren makelaarsbedrijf in Emmen of elders in Nederland. Een makelaar heeft toegang tot verschillende verkoopkanalen, zoals funda, en kan er voor zorgen dat jouw woning een groter publiek bereikt, waardoor de kans op het bereiken van de koper aanzienlijk groter wordt.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/05/22/zo-wordt-jouw-woning-het-snelst-verkocht/feed/ 0
ONZE AANBOUWEN https://droomhuis.eu/2019/05/20/onze-aanbouwen/ https://droomhuis.eu/2019/05/20/onze-aanbouwen/#respond Mon, 20 May 2019 07:53:54 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1330 Waarom renoveren (onterecht) uitgesteld wordt

De kansen dat je het perfecte huis vindt of bouwt zijn relatief laag. Er zijn altijd kleine ingrepen te voltrekken om te voldoen aan de gewilde picture perfect. Het ideaalbeeld is een aangename gedachte en vaak worden die cosmetische ingrepen en verbouwingen uitgesteld. Waarom is het zo moeilijk om het droomhuis te creëren? Wij geven de redenen mee waarom renoveren onterecht wordt uitgesteld.

Onpraktische ruimtes verbouwen

Ruimtes in huis waar gewerkt wordt zijn een bron van ergernis wanneer deze niet praktisch werden ingericht. Veel woningeigenaren dromen van een ideale kookhub, een plek waar al het keukengereedschap, ingrediënten en keukenapparatuur binnen handbereik ligt. Het is nochtans erg gemakkelijk om de keuken tot een droomkeuken om te toveren. Met een keukenrenovatie, aangepakt door professionelen is dat zelfs mogelijk binnen één dag! Zo bent u die werkruimte slechts één dag kwijt en hoeft u niet lang in het stof te zitten. Want dat is vaak de grootste reden waarom renoveren uitgesteld wordt.

Kostenplaatje

Er heerst als tweede reden vaak een onrealistisch kostenplaatje vast aan een renovatie. De gedachte alleen al aan een verbouwing brengt bij de meeste eigenaren al hoofdpijn mee. Die twijfel of onwetendheid is echter makkelijk weg te halen door offertes op te vragen bij verschillende vakmensen. Zo gaat het balletje automatisch aan het rollen en kan uw droomhuis zich langzaamaan materialiseren.

Blootstelling aan de elementen

Bij een grote verbouwing waarbij muren worden gesloopt en zeker buitenmuren is er een vrees voor de natuurelementen. Sleutelen aan een voorgevel of een raam of deur bijzetten wordt toch gezien als een openstelling van het huis. Bij een woninguitbreiding, aanbouw of woonserre haal je buiten naar binnen. Droom niet langer van het genot van een serre. Stop met het verzamelen van al die leuke ideetjes en zet concrete stappen naar het realiseren van die woonwens. Er bestaan professionele en betrouwbare firma’s in Nederland die u met vakkundig advies bijstaan. Ook met uw vragen over bouwkundige vragen weten zij de antwoorden te formuleren. Ga ervoor!

]]>
https://droomhuis.eu/2019/05/20/onze-aanbouwen/feed/ 0
Transformeer uw oude keuken tot droomkeuken https://droomhuis.eu/2019/05/20/transformeer-uw-oude-keuken-tot-droomkeuken/ https://droomhuis.eu/2019/05/20/transformeer-uw-oude-keuken-tot-droomkeuken/#respond Mon, 20 May 2019 07:52:38 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1327 Waarom renoveren (onterecht) uitgesteld wordt

De kansen dat je het perfecte huis vindt of bouwt zijn relatief laag. Er zijn altijd kleine ingrepen te voltrekken om te voldoen aan de gewilde picture perfect. Het ideaalbeeld is een aangename gedachte en vaak worden die cosmetische ingrepen en verbouwingen uitgesteld. Waarom is het zo moeilijk om het droomhuis te creëren? Wij geven de redenen mee waarom renoveren onterecht wordt uitgesteld.

Onpraktische ruimtes verbouwen

Ruimtes in huis waar gewerkt wordt zijn een bron van ergernis wanneer deze niet praktisch werden ingericht. Veel woningeigenaren dromen van een ideale kookhub, een plek waar al het keukengereedschap, ingrediënten en keukenapparatuur binnen handbereik ligt. Het is nochtans erg gemakkelijk om de keuken tot een droomkeuken om te toveren. Met een keukenrenovatie, aangepakt door professionelen is dat zelfs mogelijk binnen één dag! Zo bent u die werkruimte slechts één dag kwijt en hoeft u niet lang in het stof te zitten. Want dat is vaak de grootste reden waarom renoveren uitgesteld wordt.

Kostenplaatje

Er heerst als tweede reden vaak een onrealistisch kostenplaatje vast aan een renovatie. De gedachte alleen al aan een verbouwing brengt bij de meeste eigenaren al hoofdpijn mee. Die twijfel of onwetendheid is echter makkelijk weg te halen door offertes op te vragen bij verschillende vakmensen. Zo gaat het balletje automatisch aan het rollen en kan uw droomhuis zich langzaamaan materialiseren.

Blootstelling aan de elementen

Bij een grote verbouwing waarbij muren worden gesloopt en zeker buitenmuren is er een vrees voor de natuurelementen. Sleutelen aan een voorgevel of een raam of deur bijzetten wordt toch gezien als een openstelling van het huis. Bij een woninguitbreiding, aanbouw of woonserre haal je buiten naar binnen. Droom niet langer van het genot van een serre. Stop met het verzamelen van al die leuke ideetjes en zet concrete stappen naar het realiseren van die woonwens. Er bestaan professionele en betrouwbare firma’s in Nederland die u met vakkundig advies bijstaan. Ook met uw vragen over bouwkundige vragen weten zij de antwoorden te formuleren. Ga ervoor!

]]>
https://droomhuis.eu/2019/05/20/transformeer-uw-oude-keuken-tot-droomkeuken/feed/ 0
Gevelrenovatie voor een stralende woning https://droomhuis.eu/2019/02/04/gevelrenovatie-voor-een-stralende-woning/ https://droomhuis.eu/2019/02/04/gevelrenovatie-voor-een-stralende-woning/#respond Mon, 04 Feb 2019 13:32:59 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1203 Heeft u het idee dat uw woning de laatste jaren zijn originele kleuren is verloren? Of heeft u, sinds lange tijd of recent, scheuren in uw muren opgemerkt? Dan kan het een goed idee zijn om eens na te gaan denken over gevelrenovatie. Door weer en wind kan het namelijk zo zijn dat de bakstenen van uw gevel aangetast worden. Hierdoor ziet uw ooit bruine muur er nu nogal grijs en grauw uit. Gevelrenovatie kan er in dat geval voor zorgen dat uw woning er weer als gloednieuwe nieuwbouw uitziet. Dit wilt u toch ook?

Scheuren in de muur?

Voordat u besluit om uw gevel te laten renoveren doet u er goed aan om allereerst uw huis te controleren op eventuele scheuren in de muur. Een scheur in uw muur is om te beginnen erg ontsierend voor uw woning. Daarbij komt ook nog eens dat als u van plan bent om uw woning te verhuren of verkopen, het ook nog eens voor een flinke waardevermindering kan zorgen.

Verder kunnen scheuren in uw muur er ook op wijzen dat er een probleem is met de stabiliteit en/of constructie van uw muur. Laat u de huidige scheuren in uw muur niet repareren dan loopt u een vergroot risico op verdere scheuren. Dit kan hoog in de kosten oplopen.

Woning weer als nieuw

Gevelrenovatie is niet alleen om verdere schade te beperken. Een goed onderhouden en gereinigde gevel laat uw woning er ook nog eens als een nieuwbouw woning uitzien. Het verschil is enorm en kan bij de verkoop/verhuur ook nog eens voor waardevermeerdering zorgen.

Duurzame oplossingen

Zijn de stenen van uw woning dus sterk verkleurd, ziet u scheuren in de gevel of bent u gewoon benieuwd naar de staat van uw gevel? Schakel dan vooral een professional in. Uw gevel wordt uitgebreid onderzocht om, bij schade, tot de specifieke oorzaak te komen. Vervolgens zal het op een duurzame manier opgelost worden om toekomstige schade te voorkomen.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/02/04/gevelrenovatie-voor-een-stralende-woning/feed/ 0
De voordelen van rolluiken https://droomhuis.eu/2019/01/17/de-voordelen-van-rolluiken/ https://droomhuis.eu/2019/01/17/de-voordelen-van-rolluiken/#respond Thu, 17 Jan 2019 11:53:18 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1185 Je hebt het vast wel eens gezien, van die woningen of kantoorpanden waar de rolluiken automatisch naar beneden zakken. Misschien overweeg jij om rolluiken aan te schaffen voor jouw woning of kantoorpand. Rolluiken zijn een flinke investering, voor zowel bedrijven als particulieren. Ze kennen echter ook veel voordelen en kunnen het wooncomfort flink verhogen. Wij hebben alle voordelen en mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

De voordelen

Rolluiken laten plaatsen kent veel voordelen:

 • Inbraakpreventie: Rolluiken worden gemaakt van sterke materialen, waardoor ze een vorm van inbraakpreventie zijn. Dankzij rolluiken is het, zolang ze gesloten zijn, onmogelijk om de woning te betreden via de ramen.
 • Zonwering: Rolluiken zorgen ervoor dat je zelf kunt bepalen hoeveel zonlicht jouw woning binnenvalt. Zonlicht kent veel voordelen, maar het kan er ook voor zorgen dat jouw meubilair verkleurt. Door op zonnige dagen de rolluiken half of volledig te sluiten, zorg je ervoor dat jouw interieur beschermd is tegen verkleuringen en houdt je het felle zonlicht buiten.
 • Isolatie: Rolluiken hebben een isolerende functie. Ze zorgen er op warme dagen voor dat de warmte buiten blijft, zodat het binnen heerlijk koel is. Ook in de winter heb je profijt van rolluiken. De rolluiken zorgen er dan, mits ze gesloten zijn, voor dat de kou buiten en de warmte binnen blijft. Dankzij rolluiken heeft de buitentemperatuur geen invloed meer op de temperatuur binnenshuis en blijft de temperatuur in huis gelijk.
 • Privacy: Staat jouw woning dicht aan de straat en heb je veel last van voorbijgangers die naar binnen kijken? Dan kunnen rolluiken een uitkomst zijn. Door jouw rolluiken volledig of gedeeltelijk te sluiten wordt inkijk voorkomen en geniet jij weer van privacy.

Van handmatige bediening naar automatische bediening

Rolluiken zijn verkrijgbaar met verschillende soorten bediening. Zo kan je kiezen voor handmatige bediening, semiautomatische bediening, automatische bediening met een schakelaar, automatische bediening met een afstandsbediening en automatische bediening met een app op jouw telefoon. Heb jij rolluiken met handmatige bediening en wil je dit graag ombouwen naar rolluiken met automatische bediening? Door de juiste rolluikonderdelen te kopen bouw je jouw handmatige rolluiken eenvoudig om naar rolluiken met automatische bediening.

Rolluikonderdelen kopen

Zijn jouw rolluiken kapot, wil jij jouw rolluiken ombouwen van het ene systeem naar het andere systeem of wil je rolluiken aanschaffen? Rolluikonderdelen kopen doe je tegenwoordig gemakkelijk online bij een rolluikenspeciaalzaak. Online is het aanbod vaak groter dan in een rolluikenspeciaalzaak en kan je in alle rust de juiste onderdelen uitzoeken.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/17/de-voordelen-van-rolluiken/feed/ 0
Alles wat je moet weten over een NOM-woning https://droomhuis.eu/2019/01/17/alles-wat-je-moet-weten-over-een-nom-woning/ https://droomhuis.eu/2019/01/17/alles-wat-je-moet-weten-over-een-nom-woning/#respond Thu, 17 Jan 2019 11:11:35 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1182 Duurzaamheid komt steeds meer centraal te staan in het dagelijkse leven. We scheiden ons afval, zodat het gerecycled kan worden, kiezen steeds vaker voor biologisch voedsel, betalen graag wat meer voor eerlijke kleding, eten wat minder vlees en pakken eens wat vaker de fiets. Ook in de bouw wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Zo worden bestaande panden verduurzaamd en worden nieuwe woningen en bedrijfspanden op duurzame wijze gebouwd. Er zijn verschillende soorten duurzame woningen, maar één van de meest fascinerende concepten is de NOM-woning.

 

Wat is een NOM-woning

Een NOM-woning wordt ook wel een Nul-Op-de-Meter-woning genoemd. Dat betekent dat de woning op jaarbasis evenveel energie produceert als dat het verbruikt. Aan het eind van het jaar dient er dan ook letterlijk een nul op de meter te staan. Een NOM-woning maakt gebruikt van de drie pijlers van de Trias Energetica:

 • Beperk de energieaanvraag met goede isolatie en zorg voor voldoende frisse lucht binnenshuis met behulp van een ventilatiesysteem.
 • Maak gebruik van duurzame energie, zoals zonne-energie, windenergie en/of waterenergie.
 • Beperk het gebruik van fossiele energie tot het absolute minimum.

Het NOM-woning concept is niet alleen toepasbaar op nieuwe woningen. Ook bestaande woningen kunnen, zolang ze voldoen aan de juiste verhouding van isolatie en ventilatie, verduurzaamd worden volgens het NOM-principe.

 

De voordelen van een NOM-woning

Een NOM-woning kent veel voordelen voor zowel de natuur als jezelf:

 • Omdat de nul op de meter blijft staan, blijft de energierekening ook op nul. Hierdoor houd je meer geld over voor leuke dingen.
 • Omdat de woning zelfvoorzienend is in zijn energiegebruik, heb je geen last van fluctuerende energieprijzen.
 • De woning kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden dankzij de warmtepomp.
 • Het binnenklimaat van de woning is gezond en comfortabel.
 • Dankzij goede isolatie is tocht verleden tijd.

 

Een NOM-woning laten bouwen

Wil jij een nieuwe woning laten bouwen of ga je binnenkort jouw huidige woning drastisch verbouwen? Dan is het aan te raden om een duurzame woning te laten bouwen of jouw huidige woning te laten verduurzamen. Een woning volgens het NOM-principe bouwen of verbouwen kent veel voordelen voor zowel het milieu als jezelf. Zo bespaar je met een NOM-woning volledig op de energierekening, waardoor je meer geld overhoudt voor leuke dingen. Een NOM woning bouwen zorgt ervoor dat je klaar bent voor de toekomst.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/17/alles-wat-je-moet-weten-over-een-nom-woning/feed/ 0