Droomhuis https://droomhuis.eu Allerlei informatie over uw droomhuis Fri, 17 Aug 2018 08:23:58 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://droomhuis.eu/wp-content/uploads/2018/04/cropped-logo-e1524752234497-1-32x32.png Droomhuis https://droomhuis.eu 32 32 Zo voorkom je overlast van muggen https://droomhuis.eu/2018/07/13/zo-voorkom-je-overlast-van-muggen/ https://droomhuis.eu/2018/07/13/zo-voorkom-je-overlast-van-muggen/#respond Fri, 13 Jul 2018 09:51:43 +0000 https://droomhuis.eu/?p=853 Zo voorkom je overlast van muggen

Wanneer het weer lekker warm is in Nederland kun je daar goed van genieten door lekker buiten te zitten of door een terrasje te pakken. Maar bij deze warme zomerpret komen helaas ook muggen kijken. De ene trekt meer muggen aan als de ander maar ze zijn in ieder geval heel vervelend. Hieronder vind je eenvoudige tips om muggen in huis te voorkomen

Groene vingers

Door bepaalde soorten planten rondom je huis te plaatsen voorkom je muggen. Deze planten zorgen er gedurende dag voor dat muggen er kunnen rusten en dat ze de warme temperaturen overleven zonder uit te drogen. Dit zijn vooral lange grassoorten zoals planten. Een tuin of woning zonder planten is dan ook niet aan te raden.

Schaf een ventilator aan

In de zomer is het heel erg fijn om af te koelen bij een ventilator. Maar daarnaast is het ook nog eens heel erg handig om muggen te voorkomen. Het is namelijk zo dat muggen best wel zwakke vliegers zijn. Door ventilatoren kunnen ze dus makkelijk verdreven worden omdat ze de kamer uitgeblazen worden.

 

Plaats horren

Wanneer het buiten heel erg warm is dan is het fijn om deuren en ramen open te zetten zodat dit voor verkoeling kan zorgen. Het nadeel hiervan is wel dat er muggen binnen kunnen komen. Op dat moment kan het een hele goede oplossing zijn om horren te plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld om een vliegenhor op maat te laten maken voor je raam of deur. Zo zorg je ervoor dat er nog steeds frisse lucht binnenkomt maar de muggen niet.

 

Haal stilstaand water weg

Stilstaand water in emmers, riolen en regentonnen bieden muggen een hele goede plek om hun eieren in te leggen. Daarom is het erg belangrijk om geen stilstaand water in huis te hebben zodat het voor muggen ook minder aantrekkelijk wordt om in die omgeving te zijn. Nu kan je denken hoe zit het dan met mijn vijver. In vijvers kunnen muggen ook heel gemakkelijk eitjes leggen. Daarom kun je het beste ervoor kiezen om stromend water te plaatsen in je water want hier houden muggen niet van. Daarnaast zou je je ook kunnen afvragen hoe het nu met de drinkbak van je huisdier moet. Natuurlijk is het belangrijk dat je huisdier wel altijd toegang heeft tot water. Daarom kun je het beste regelmatig de drinkbak verversen en er nieuw water in doen zo voorkom je dat er muggeneitjes in gelegd worden.

]]>
https://droomhuis.eu/2018/07/13/zo-voorkom-je-overlast-van-muggen/feed/ 0
Een dakkapel kopen https://droomhuis.eu/2018/07/09/838/ https://droomhuis.eu/2018/07/09/838/#respond Mon, 09 Jul 2018 14:54:58 +0000 https://droomhuis.eu/?p=838 Het komt regelmatig voor dat bewoners van een huis na een bepaalde tijd een kamer te kort komen. De oorzaak kan zijn dat er een uitbreiding van het gezin zich voordoet. Op zo’n moment is het verstandig om te kijken hoe je de extra kamer kunt realiseren. Wanneer je ruimte genoeg hebt in je tuin zou je kunnen overwegen een uitbouw te plaatsen. Wanneer je dat gaat bekijken, zal je er snel achter komen dat een uitbouw heel veel werk en kosten met zich meebrengt. Wanneer je in een huis woont met een schuin dak heb je de mogelijkheid om een dakkapel te plaatsen. Dat is een veel goedkopere oplossing dan een uitbouw. Je moet ook daarvoor eerst nog wel de goedkering bij de gemeente aanvragen. In de meeste gevallen heeft de gemeente daar geen problemen mee, indien de dakkapel aan de achterzijde van de woning wordt geplaatst. Voordat je een dakkapel gaat kopen, moet je eerst een aantal zaken eerst goed op een rijtje zetten.
Het kopen van een dakkapel
Je kunt een kant en klaar dakkapel kopen, maar ook dan moet je eerst vooraf onderzoeken wat je wilt hebben. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en de kosten zijn van een aantal zaken afhankelijk.
De grootte van de dakkapel is een belangrijke maatstaf wat de kosten worden van een dakkapel. Hoe groter je dakkapel moet worden hoe meer materiaal er gebruikt zal worden. Ook zal het langer duren om de dakkapel te laten afwerken.
Het materiaal van een dakkapel kan verschillend zijn. Je kunt een dakkapel kopen die van hout is gemaakt of van kunststof. Tegenwoordig heb je kunststof dat praktisch niet meer van echt hout is te onderscheiden. Er zit in de kunststof een houtnerf, zodat het net echt hout lijkt. Een kunststof dakkapel is bij de aanschaf duurder dan een van hout. Een houten dakkapel moet om de paar jaar geschilderd worden. Omdat dat vaak op een grote hoogte is, zal je een schilder moeten inhuren en daar zijn ook kosten aan verbonden. Dat zijn belangrijke zaken die je vooraf moet overdenken.
De ramen zijn medebepalend op de kosten van het dakkapel. Hoe meer ramen hoe duurder. Omdat er altijd minimaal een raam moet zijn dat je open en dicht moet kunnen doen, zal je dat raam goed moeten laten afhangen. Er zijn goede scharnieren en sluitwerk bij nodig. Toch moet je zo’n raam hebben, omdat het op de zolder vaak warm wordt en je die ruimte dus moet kunnen luchten.
Je kunt voor enkel of dubbel glas kiezen. Je gaat tegenwoordig bijna altijd uit van dubbel glas. Het isoleert beter, zodat je tijdens de winter minder hard hoeft te stoken.
Offertes
Wanneer je alles tegen elkaar hebt afgewogen, kun je verschillende offertes aanvragen. Je moet daarbij aangeven dat ze ook de werkzaamheden uitvoeren om het kant en klare dakkapel op dak te plaatsen en af te werken. Ook moet je aangeven dat ze de ruimte vrij maken waar de dakkapel geplaatst moet worden. Zodra je alle opgevraagde offertes binnen hebt, kun je de keus maken. Wanneer het eenmaal geplaatst is, zal je er een extra kamer bijhebben.
Bron: Aannemersbedrijf Barendrecht ]]>
https://droomhuis.eu/2018/07/09/838/feed/ 0
Maatwerk kasten https://droomhuis.eu/2018/06/20/maatwerk-kasten/ https://droomhuis.eu/2018/06/20/maatwerk-kasten/#respond Wed, 20 Jun 2018 09:16:48 +0000 https://droomhuis.eu/?p=809 Misschien ben je net verhuisd, of heb je nog wat kale plekken in huis? En wil je deze ruimte opvullen met een mooie kast. Maar zal je net zien dat er geen kasten in de door jouw gewenste maat te vinden zijn. Gelukkig heb je tegenwoordig bedrijven die de kast in de door jouw begeerde maat kunnen leveren.

Inloopkast
Heb je altijd al gedroomd van een zogeheten walk in closet? Maar heb je daar nog nooit de ruimte voor gehad? Dan is een maatwerk kast erg aan te raden. Hierdoor kun je, naar je eigen smaak een kast samenstellen. Je kunt zelf indelen hoeveel lades je wilt en de hoeveelheid hangruimte. En daarnaast kun je ook er voor kiezen om een schoenen gedeelte te laten maken. Het mooie aan een kast op maatwerk is dat deze uniek is. Jij bepaalt hoe de kast eruit ziet. Op deze manier heb je geen last van een kast met een voor jou onprettige indeling. En nu kan het zijn dat je geen ruimte hebt voor een inloopkast, dan kun je alsnog een kast op maat laten maken. Zo kun je veel effectiever omgaan met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Bij weinig ruimte zijn schuifdeuren bijvoorbeeld praktisch. Nu zijn er tal van tips hoe je om kan gaan met minder ruimte. Deze tips kun je goed gebruiken als je een maatwerk kast laat maken.

Boekenkast 
Wat is er mooier dan een boekenkast op maat? Een kast vol met boeken kan zoveel doen aan de sfeer in huis. Maar veel standaard kasten hebben een bepaalde maat en stijl. Een stijl en maat die misschien niet binnen jouw interieur passen. Daarom is het aan te raden om voor een maatwerk kast te kiezen. Op deze manier kun je een kast kiezen volledig naar eigen smaak en maat. En omdat het een maatwerk kast is, heb je een uniek item in je woning. In de kast kun je lichtjes laten plaatsen voor extra uitstraling. In de kast kun je eventueel nog wat decoratie plaatsen om het af te stylen. Door de lichtjes op de juiste plaats te laten demonteren krijgt de decoratie meer aandacht.

Maatwerk kast in de garage 
Hoe fijn is het om een opgeruimde garage te hebben. Een effectieve manier om dit bereiken is om een maatwerk kast te plaatsen. In deze kast kun je gereedschap, regenlaarzen en dergelijke zaken kwijt. Op deze manier hoef je niet lang te zoeken naar spullen en is alles netjes opgeborgen.

Maatwerk kast voor iedereen 
Voor iedereen is een maatwerk kast handig. Maar zeker als je een uniek en op maat gemaakt item wilt hebben.

]]>
https://droomhuis.eu/2018/06/20/maatwerk-kasten/feed/ 0
Hello world! https://droomhuis.eu/2018/04/04/hello-world/ https://droomhuis.eu/2018/04/04/hello-world/#comments Wed, 04 Apr 2018 09:44:09 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1 Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing! ]]> https://droomhuis.eu/2018/04/04/hello-world/feed/ 1