Droomhuis https://droomhuis.eu Allerlei informatie over uw droomhuis Thu, 25 Apr 2019 08:42:37 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.10 https://droomhuis.eu/wp-content/uploads/2018/04/cropped-logo-e1524752234497-1-32x32.png Droomhuis https://droomhuis.eu 32 32 Gevelrenovatie voor een stralende woning https://droomhuis.eu/2019/02/04/gevelrenovatie-voor-een-stralende-woning/ https://droomhuis.eu/2019/02/04/gevelrenovatie-voor-een-stralende-woning/#respond Mon, 04 Feb 2019 13:32:59 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1203 Heeft u het idee dat uw woning de laatste jaren zijn originele kleuren is verloren? Of heeft u, sinds lange tijd of recent, scheuren in uw muren opgemerkt? Dan kan het een goed idee zijn om eens na te gaan denken over gevelrenovatie. Door weer en wind kan het namelijk zo zijn dat de bakstenen van uw gevel aangetast worden. Hierdoor ziet uw ooit bruine muur er nu nogal grijs en grauw uit. Gevelrenovatie kan er in dat geval voor zorgen dat uw woning er weer als gloednieuwe nieuwbouw uitziet. Dit wilt u toch ook?

Scheuren in de muur?

Voordat u besluit om uw gevel te laten renoveren doet u er goed aan om allereerst uw huis te controleren op eventuele scheuren in de muur. Een scheur in uw muur is om te beginnen erg ontsierend voor uw woning. Daarbij komt ook nog eens dat als u van plan bent om uw woning te verhuren of verkopen, het ook nog eens voor een flinke waardevermindering kan zorgen.

Verder kunnen scheuren in uw muur er ook op wijzen dat er een probleem is met de stabiliteit en/of constructie van uw muur. Laat u de huidige scheuren in uw muur niet repareren dan loopt u een vergroot risico op verdere scheuren. Dit kan hoog in de kosten oplopen.

Woning weer als nieuw

Gevelrenovatie is niet alleen om verdere schade te beperken. Een goed onderhouden en gereinigde gevel laat uw woning er ook nog eens als een nieuwbouw woning uitzien. Het verschil is enorm en kan bij de verkoop/verhuur ook nog eens voor waardevermeerdering zorgen.

Duurzame oplossingen

Zijn de stenen van uw woning dus sterk verkleurd, ziet u scheuren in de gevel of bent u gewoon benieuwd naar de staat van uw gevel? Schakel dan vooral een professional in. Uw gevel wordt uitgebreid onderzocht om, bij schade, tot de specifieke oorzaak te komen. Vervolgens zal het op een duurzame manier opgelost worden om toekomstige schade te voorkomen.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/02/04/gevelrenovatie-voor-een-stralende-woning/feed/ 0
De voordelen van rolluiken https://droomhuis.eu/2019/01/17/de-voordelen-van-rolluiken/ https://droomhuis.eu/2019/01/17/de-voordelen-van-rolluiken/#respond Thu, 17 Jan 2019 11:53:18 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1185 Je hebt het vast wel eens gezien, van die woningen of kantoorpanden waar de rolluiken automatisch naar beneden zakken. Misschien overweeg jij om rolluiken aan te schaffen voor jouw woning of kantoorpand. Rolluiken zijn een flinke investering, voor zowel bedrijven als particulieren. Ze kennen echter ook veel voordelen en kunnen het wooncomfort flink verhogen. Wij hebben alle voordelen en mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

De voordelen

Rolluiken laten plaatsen kent veel voordelen:

 • Inbraakpreventie: Rolluiken worden gemaakt van sterke materialen, waardoor ze een vorm van inbraakpreventie zijn. Dankzij rolluiken is het, zolang ze gesloten zijn, onmogelijk om de woning te betreden via de ramen.
 • Zonwering: Rolluiken zorgen ervoor dat je zelf kunt bepalen hoeveel zonlicht jouw woning binnenvalt. Zonlicht kent veel voordelen, maar het kan er ook voor zorgen dat jouw meubilair verkleurt. Door op zonnige dagen de rolluiken half of volledig te sluiten, zorg je ervoor dat jouw interieur beschermd is tegen verkleuringen en houdt je het felle zonlicht buiten.
 • Isolatie: Rolluiken hebben een isolerende functie. Ze zorgen er op warme dagen voor dat de warmte buiten blijft, zodat het binnen heerlijk koel is. Ook in de winter heb je profijt van rolluiken. De rolluiken zorgen er dan, mits ze gesloten zijn, voor dat de kou buiten en de warmte binnen blijft. Dankzij rolluiken heeft de buitentemperatuur geen invloed meer op de temperatuur binnenshuis en blijft de temperatuur in huis gelijk.
 • Privacy: Staat jouw woning dicht aan de straat en heb je veel last van voorbijgangers die naar binnen kijken? Dan kunnen rolluiken een uitkomst zijn. Door jouw rolluiken volledig of gedeeltelijk te sluiten wordt inkijk voorkomen en geniet jij weer van privacy.

Van handmatige bediening naar automatische bediening

Rolluiken zijn verkrijgbaar met verschillende soorten bediening. Zo kan je kiezen voor handmatige bediening, semiautomatische bediening, automatische bediening met een schakelaar, automatische bediening met een afstandsbediening en automatische bediening met een app op jouw telefoon. Heb jij rolluiken met handmatige bediening en wil je dit graag ombouwen naar rolluiken met automatische bediening? Door de juiste rolluikonderdelen te kopen bouw je jouw handmatige rolluiken eenvoudig om naar rolluiken met automatische bediening.

Rolluikonderdelen kopen

Zijn jouw rolluiken kapot, wil jij jouw rolluiken ombouwen van het ene systeem naar het andere systeem of wil je rolluiken aanschaffen? Rolluikonderdelen kopen doe je tegenwoordig gemakkelijk online bij een rolluikenspeciaalzaak. Online is het aanbod vaak groter dan in een rolluikenspeciaalzaak en kan je in alle rust de juiste onderdelen uitzoeken.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/17/de-voordelen-van-rolluiken/feed/ 0
Alles wat je moet weten over een NOM-woning https://droomhuis.eu/2019/01/17/alles-wat-je-moet-weten-over-een-nom-woning/ https://droomhuis.eu/2019/01/17/alles-wat-je-moet-weten-over-een-nom-woning/#respond Thu, 17 Jan 2019 11:11:35 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1182 Duurzaamheid komt steeds meer centraal te staan in het dagelijkse leven. We scheiden ons afval, zodat het gerecycled kan worden, kiezen steeds vaker voor biologisch voedsel, betalen graag wat meer voor eerlijke kleding, eten wat minder vlees en pakken eens wat vaker de fiets. Ook in de bouw wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Zo worden bestaande panden verduurzaamd en worden nieuwe woningen en bedrijfspanden op duurzame wijze gebouwd. Er zijn verschillende soorten duurzame woningen, maar één van de meest fascinerende concepten is de NOM-woning.

 

Wat is een NOM-woning

Een NOM-woning wordt ook wel een Nul-Op-de-Meter-woning genoemd. Dat betekent dat de woning op jaarbasis evenveel energie produceert als dat het verbruikt. Aan het eind van het jaar dient er dan ook letterlijk een nul op de meter te staan. Een NOM-woning maakt gebruikt van de drie pijlers van de Trias Energetica:

 • Beperk de energieaanvraag met goede isolatie en zorg voor voldoende frisse lucht binnenshuis met behulp van een ventilatiesysteem.
 • Maak gebruik van duurzame energie, zoals zonne-energie, windenergie en/of waterenergie.
 • Beperk het gebruik van fossiele energie tot het absolute minimum.

Het NOM-woning concept is niet alleen toepasbaar op nieuwe woningen. Ook bestaande woningen kunnen, zolang ze voldoen aan de juiste verhouding van isolatie en ventilatie, verduurzaamd worden volgens het NOM-principe.

 

De voordelen van een NOM-woning

Een NOM-woning kent veel voordelen voor zowel de natuur als jezelf:

 • Omdat de nul op de meter blijft staan, blijft de energierekening ook op nul. Hierdoor houd je meer geld over voor leuke dingen.
 • Omdat de woning zelfvoorzienend is in zijn energiegebruik, heb je geen last van fluctuerende energieprijzen.
 • De woning kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden dankzij de warmtepomp.
 • Het binnenklimaat van de woning is gezond en comfortabel.
 • Dankzij goede isolatie is tocht verleden tijd.

 

Een NOM-woning laten bouwen

Wil jij een nieuwe woning laten bouwen of ga je binnenkort jouw huidige woning drastisch verbouwen? Dan is het aan te raden om een duurzame woning te laten bouwen of jouw huidige woning te laten verduurzamen. Een woning volgens het NOM-principe bouwen of verbouwen kent veel voordelen voor zowel het milieu als jezelf. Zo bespaar je met een NOM-woning volledig op de energierekening, waardoor je meer geld overhoudt voor leuke dingen. Een NOM woning bouwen zorgt ervoor dat je klaar bent voor de toekomst.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/17/alles-wat-je-moet-weten-over-een-nom-woning/feed/ 0
Horecazaak openen? Zo creëer je een mooi terras https://droomhuis.eu/2019/01/17/horecazaak-openen-zo-creeer-je-een-mooi-terras/ https://droomhuis.eu/2019/01/17/horecazaak-openen-zo-creeer-je-een-mooi-terras/#respond Thu, 17 Jan 2019 11:07:41 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1179 Een horecazaak openen is een droom van veel mensen. Of het nou gaat om een café, een snackbar, een lunchroom of een restaurant, het openen van een horecaonderneming is een flinke klus. Allereerst is het belangrijk dat achter de schermen alles in orde is. Een goede horecakeuken en een ruime bar zijn een must om jouw gasten zo goed mogelijk te kunnen bedienen. Het is echter ook belangrijk dat de gasten goed kunnen zitten. Het terras wordt helaas vaak vergeten, terwijl dit wel de aanblik van jouw horecaonderneming bepaalt. Hoog tijd om je te verdiepen in de styling van jouw terras.

De juiste horeca terrasstoelen

Welk soort terrasmeubilair het meest geschikt is voor jouw horecaonderneming, is afhankelijk van wat voor soort horecazaak jij gaat openen. Kies je voor een snackbar, dan hoeft het terrasmeubilair aan minder eisen te voldoen dan wanneer je een restaurant gaat openen waar mensen uitgebreid kunnen dineren. Is jouw horecaonderneming gericht op “de snelle hap”? Dan zijn eenvoudige horeca terrasstoelen, zoals stoelen gemaakt van polypropyleen, voldoende. De stoelen hoeven niet uitermate comfortabel te zijn, omdat de meeste gasten niet langer dan een uur op jouw terras doorbrengen. Ga jij een restaurant openen waar mensen uitgebreid kunnen dineren? Dan is het belangrijk dat de horeca terrasstoelen comfortabel zitten, zodat mensen geheel ontspannen kunnen genieten van een heerlijk diner.

Waarom een goede terrastafel belangrijk is

Voor terrasstoelen geldt dat ze moeten passen bij de filosofie van jouw bedrijf. Voor tafels geldt uiteraard dat ze bij het interieur binnen en bij de terrasstoelen moeten passen, maar wat vooral belangrijk is, is dat de tafels stevig zijn en niet wiebelen. Een wiebelende tafel is één van de grootste ergernissen van gasten. Door te kiezen voor stevige tafels van hoge kwaliteit kunnen al jouw gasten in alle rust genieten van een heerlijke maaltijd of een welverdiende kop koffie.

De finishing touch: terrasdecoratie

Wil jij de uitstraling van jouw restaurant versterken? Dan is het belangrijk dat het terras stijlvol wordt aangekleed. Door dekentjes op de terrasstoelen te leggen zorg je ervoor dat mensen ook op koudere, zonnige dagen buiten kunnen zitten en geef je jouw terras een warme, gezellige uitstraling. Met een paar mooie planten of palmbomen zorg je ervoor dat jouw terras een aangeklede uitstraling heeft en dankzij terrasverwarmers is het zelfs in de winter goed vertoeven op het terras. Als de decoratiematerialen op jouw terras bij de rest van jouw horecaonderneming passen, wordt de uitstraling van jouw horecazaak naar een hoger niveau getild en zullen jouw gastenaantallen stijgen.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/17/horecazaak-openen-zo-creeer-je-een-mooi-terras/feed/ 0
Zo creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin https://droomhuis.eu/2019/01/17/zo-creeer-je-een-onderhoudsvriendelijke-tuin/ https://droomhuis.eu/2019/01/17/zo-creeer-je-een-onderhoudsvriendelijke-tuin/#respond Thu, 17 Jan 2019 11:03:19 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1176 De tuin is een heerlijke plek waar je helemaal tot rust komt. Helaas is de tuin ook één van de onderdelen van een woning die het meeste onderhoud behoeft. Vooral in de zomermaanden kost het onderhouden van een middelgrote tuin al snel 2 tot 3 uur per week. Ben jij gek op in de tuin zitten, maar ontbreekt het je aan de tijd en/of de energie om de tuin goed te onderhouden? Dan is een onderhoudsarme tuin iets voor jou. Bij een onderhoudsarme tuin worden door slimme oplossingen de onderhoudswerkzaamheden tot het minimum beperkt.

Bestrating

Een onderhoudsarme tuin kan volledig bestaan uit bestrating, maar het kan ook een stijlvolle combinatie van bestrating, grind en gazon zijn. Kies je ervoor om de gehele tuin te bestraten, zorg dan wel dat er een betrouwbaar waterafvoersysteem wordt aangelegd en dat de bestrating voldoende afvoerpunten bevat. Zo weet je zeker dat regenwater geen schade aan de bestrating kan aanrichten. Bij het bestraten van een onderhoudsarme tuin wordt voornamelijk gebruik gemaakt van grote tegels met een glad oppervlak, zodat er zo weinig mogelijk voegen zijn en de tegels gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden.

Beplanting

Beplanting die het meest geschikt zijn voor een onderhoudsvriendelijke tuin zijn vaste planten. Vaste planten behoeven aanzienlijk minder onderhoud dan eenjarige planten. Andere soorten beplanting die zeer geschikt zijn voor onderhoudsarme tuinen zijn onder andere: siergrassen, lavendelsoorten, dwergboompjes en groenblijvende winterharde planten.

Bodembedekkers

Wil je graag borders in jouw tuin maar heb je geen tijd om deze te onderhouden? Dan kan je er voor kiezen om ze te beplanten met bodembedekkers. Bodembedekkers bedekken de bodem van de gehele borden. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder bloemen. Zo kan je kiezen voor bodembedekkers met een uitbundige bloei, maar kan je ook voor een bodembedekker zonder bloei kiezen. Welk soort bodembedekker het meest geschikt is voor jouw tuin, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de stijl van jouw onderhoudsarme tuin.

Bloempotten

Heb jij jouw tuin volledig laten bestraten en ben je op zoek naar een manier om jouw tuin wat vorm te geven? Met struikjes en vaste planten in bloempotten kan je jouw tuin een prachtige uitstraling geven. Wees niet bang om voor grote bloempotten te kiezen. Deze geven jouw tuin een krachtigere uitstraling dan kleine bloempotten.

 

Kunstgras

Wil jij welk genieten van de prachtige uitstraling van gras, maar zie je het onderhouden van een echt gazon niet zitten? Dan is kunstgras een uitstekende oplossing. Kunstgras is vandaag de dag niet meer te onderscheiden van een echt gazon en geeft elke tuin een frisse, natuurlijke uitstraling, het hele jaar door. Wil jij een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen? Het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin vergt veel vakspecifieke kennis en ervaring. Daarom is het aan te raden om deze werkzaamheden uit te laten voeren door een hovenier in Emmen. Een hoveniersbedrijf beschikt over alle vereiste kennis en materialen om de aanleg van jouw onderhoudsarme tuin goed uit te voeren, zodat jij jarenlang kunt genieten van een prachtige tuin.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/17/zo-creeer-je-een-onderhoudsvriendelijke-tuin/feed/ 0
De ondergrond: een goed begin is het halve werk https://droomhuis.eu/2019/01/09/de-staat-van-de-bestrating-is-een-bepalende-factor-in-de-uitstraling-van-een-tuin-of-terrein-slecht-onderhouden-gebroken-bestrating-kan-de-uitstraling-van-een-tuin-behoorlijk-naar-beneden-halen-ter/ https://droomhuis.eu/2019/01/09/de-staat-van-de-bestrating-is-een-bepalende-factor-in-de-uitstraling-van-een-tuin-of-terrein-slecht-onderhouden-gebroken-bestrating-kan-de-uitstraling-van-een-tuin-behoorlijk-naar-beneden-halen-ter/#respond Wed, 09 Jan 2019 10:05:33 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1150 De staat van de bestrating is een bepalende factor in de uitstraling van een tuin of terrein. Slecht onderhouden, gebroken bestrating kan de uitstraling van een tuin behoorlijk naar beneden halen, terwijl goed onderhouden bestrating er juist voor kan zorgen dat een tuin of terrein een nette en verzorgde uitstraling heeft. De staat en levensduur van jouw bestrating valt en staat met de aanleg. Laat je jouw tuin binnenkort opnieuw bestraten door een bestratingsbedrijf? Zorg er dan voor dat het bestratingsbedrijf voldoende aandacht heeft voor de ondergrond, de afwatering en de afwerking van de bestrating. Wij leggen uit waarom deze drie dingen zo belangrijk zijn.

 

De ondergrond: een goed begin is het halve werk

Wil je jarenlang onbezorgd kunnen genieten van jouw bestrating? Dan is een goede basis van groot belang. Door de ondergrond met zorg aan te leggen kunnen verzakkingen en andere problemen voor het grootste gedeelte voorkomen worden. Het verkrijgen van een sterke ondergrond bestaat uit twee delen: het kiezen van het juiste zand en het verdichten van de ondergrond. Door te kiezen voor gestabiliseerd zand – een absolute must, vooral bij natuursteentegels en keramische tegels – en de ondergrond laag voor laag aan te trillen is de kans op verzakkingen nagenoeg nihil.

 

het belang van goede afwatering en riolering

Bij het aanleggen van de ondergrond hoort ook het aanleggen van een sterk afwateringssysteem en goede riolering. Door bij de aanleg van de bestrating rekening te houden met regenwater, veroorzaakt dit regenwater op een later tijdstip geen problemen. Heftige regenval kan er voor zorgen dat de bestrating verzakt of dat er plassen op het straatwerk blijven staan. Door goede waterafvoer en riolering aan te leggen worden dergelijke situaties voorkomen. Dankzij voldoende afvoerpunten en goed afschot wordt het regenwater direct afgevoerd en kan jij altijd genieten van prachtige bestrating.

 

De puntjes op de ‘i’ zetten

Veel bestratingsbedrijven kiezen ervoor om stenen te knippen. Dit oogt echter vrij rommelig. Het is beter om ze met een bandenzaag door te zagen. Daarnaast is het belangrijk dat na het bestraten het straatwerk goed aan wordt getrild en dat het voldoende wordt ingeveegd. Veel bestratingsbedrijven slaan de afwerking over, omdat dit resulteert in een lagere rekening en dus meer klanten. Het niet afwerken van de bestrating gaat helaas onmiskenbaar ten koste van de levensduur van de bestrating. Wil jij jouw tuin laten bestraten door een bestratingsbedrijf? Ga dan op zoek naar een bestratingsbedrijf dat aandacht heeft voor de ondergrond, de afwatering en de afwerking van jouw bestrating in Emmen. Zo weet je zeker dat jij na de aanleg jarenlang kunt genieten van prachtige bestrating van hoge kwaliteit.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/09/de-staat-van-de-bestrating-is-een-bepalende-factor-in-de-uitstraling-van-een-tuin-of-terrein-slecht-onderhouden-gebroken-bestrating-kan-de-uitstraling-van-een-tuin-behoorlijk-naar-beneden-halen-ter/feed/ 0
Deze drie soorten tafellinnen zijn onmisbaar in elk huishouden https://droomhuis.eu/2019/01/09/deze-drie-soorten-tafellinnen-zijn-onmisbaar-in-elk-huishouden/ https://droomhuis.eu/2019/01/09/deze-drie-soorten-tafellinnen-zijn-onmisbaar-in-elk-huishouden/#respond Wed, 09 Jan 2019 10:04:04 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1147 De tafel is één van de belangrijkste plekken in het huis. Aan de tafel wordt gegeten, geborreld, gewerkt en geknutseld. Door het intensieve gebruik slijt een tafel echter snel. Als een tafel niet beschermd wordt, verschijnen er binnen de kortste keren deuken, krassen en vlekken op het tafelblad. Om dit te voorkomen is goede tafelbescherming van groot belang. Jouw tafel kun je het beste beschermen met tafellinnen van goede kwaliteit. Wij hebben drie soorten tafellinnen voor jou op een rijtje gezet die jouw tafel op stijlvolle wijze beschermen tegen het intensieve gebruik.

 

Het tafellaken

Het tafellaken wordt voornamelijk gebruikt als tafelbedekking tijdens een maaltijd, maar kan ook gebruikt worden als er aan de tafel geborreld, gewerkt, gekleurd of geknutseld wordt. Een tafellaken beschermt jouw tafel op stijlvolle wijze tegen deuken, krassen en vlekken. Tafellakens zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, kwaliteiten, soorten, maten en stijlen. Zo is er voor elke situatie een passend tafellaken.

 

De tafelloper

De tafelloper is een bijzondere vorm van tafellinnen. Tafellopers bedekken de tafel niet volledig, maar slecht voor een gedeelte. Het is mogelijk om een tafelloper over de lengte van de tafel te leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om de tafelloper over de breedte te leggen. In dat laatste geval wordt er vaak gebruik gemaakt van meerdere tafellopers. Zo is er per set stoelen een tafelloper. Tafellopers zijn zeer nuttig om jouw tafel te beschermen tegen de beschadigingen die decoratieve objecten, zoals een vaas met bloemen, achter kunnen laten. Door de vaas met bloemen of een andere decoratiestuk op de tafelloper te plaatsen worden beschadigingen op zeer stijlvolle wijze voorkomen. Tafellopers kunnen zo over de tafel geplaatst worden, maar het is ook mogelijk om de tafellopers over een tafellaken te plaatsen en op die manier de tafel stijlvol aan te kleden, voor bijvoorbeeld een belangrijk familiediner.

 

Het tafelkleed

Het tafelkleed is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Het zorgt ervoor dat de tafel ten allen tijde beschermd is tegen het intensief gebruik. Het is mogelijk om het tafelkleed altijd op de tafel te laten liggen, maar het is ook mogelijk om het tafelkleed alleen over de tafel te leggen als de tafel veel wordt gebruikt. Welk soort tafelkleed het meest geschikt is, is afhankelijk van het doel van het tafelkleed. Dient het tafelkleed puur als bescherming en ligt hij niet over de tafel als deze niet gebruikt wordt? Dan is een eenvoudig tafelkleed voldoende. Heeft het tafelkleed naast een beschermende functie ook een decoratieve functie? Dan is een siertafelkleed een betere keuze. Ben jij op zoek naar een passend tafelkleed voor jouw tafel? Tafelkleden kopendoe je tegenwoordig gemakkelijk online. Jouw tafelkleed online bestellen heeft als voordeel dat het aanbod in prints, kleuren en soorten tafelkleden vele malen groter is dan het aanbod in een fysieke winkel. Online vindt je altijd een tafelkleed dat helemaal bij jouw situatie past.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/09/deze-drie-soorten-tafellinnen-zijn-onmisbaar-in-elk-huishouden/feed/ 0
Natuurlijke erfafscheiding aanleggen? Deze haagplanten zijn het meest geschikt https://droomhuis.eu/2019/01/09/natuurlijke-erfafscheiding-aanleggen-deze-haagplanten-zijn-het-meest-geschikt/ https://droomhuis.eu/2019/01/09/natuurlijke-erfafscheiding-aanleggen-deze-haagplanten-zijn-het-meest-geschikt/#respond Wed, 09 Jan 2019 10:02:26 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1144 Erfafscheiding is belangrijk. Het geeft de grenzen van jouw terrein aan, zorgt ervoor dat onbevoegden jouw terrein niet zomaar kunnen betreden én voorziet jouw tuin of terrein van privacy. Erfafscheiding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je er voor kiezen om een schutting te plaatsen, een muur te metselen of een groot hek te plaatsen. Je kunt echter ook kiezen voor natuurlijke erfafscheiding door een haag te planten. Met natuurlijke erfafscheiding geef je jouw tuin een klassieke uitstraling.

 

Waar je op moet letten bij natuurlijke erfafscheiding

Natuurlijke erfafscheiding moet aan dezelfde eisen voldoen als alle andere vormen van erfafscheiding. Het dient de erfgrens duidelijk aan te geven, voldoende privacy te bieden en onbevoegden buiten te houden. De meeste haagplanten laten echter hun blad vallen zodra de herfst begint. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor haagplanten die hun blad de hele winter door vasthouden en bovendien mooi groen blijven. Bladhoudende, groenblijvende haagplanten hebben een dichte groei waardoor ze het hele jaar door voldoende privacy bieden, geven jouw tuin een prachtige uitstraling, en duiden jouw erfgrens op stijlvolle wijze aan.

 

Deze haagplanten zijn het meest geschikt om te gebruiken als natuurlijke erfafscheiding

Er zijn veel verschillende soorten bladhoudende groenblijvende haagplanten verkrijgbaar. Elk soort haagplant geeft jouw tuin weer een andere uitstraling. Wij hebben de meest populaire haagplanten voor je op een rijtje gezet. De volgende haagplanten hebben een chique uitstraling en passen in elke tuin:

 • De laurier: De laurier is een sterke haagplant met dik, frisgroen blad. Ze blijven het hele jaar door stralend groen en geven jouw tuin een frisse uitstraling. Een laurier is zowel in de hoogte als in de breedte een snelle groeier, waardoor je na het planten vrij snel kunt genieten van een prachtige, dichte haag.
 • De liguster: De liguster is een prachtige, frisgroene haagplant met middelgrote bladeren en een relatief hoge bladerdichtheid. De liguster heeft mooie, witte bloesem met een heerlijke geur. Met een ligusterhaag geef jij jouw tuin een chique randje en geniet je het hele jaar door van een prachtige, groene haag.
 • De hulst: De hulst is een prachtige haagplant met dik blad en een rustieke uitstraling. De hulst heeft een hoge dichtheid en stekelige bladeren, waardoor de haag nagenoeg ondoordringbaar is en jouw tuin voldoende privacy geeft.

Haagplanten kopen

Wil jij groenblijvende bladhoudende haagplanten kopen voor jouw nieuwe erfafscheiding? Haagplanten bestel je tegenwoordig gemakkelijk online bij een professionele kwekerij. Door jouw haagplanten online te bestellen hoef je niet op zoek naar een kwekerij bij jou in de buurt. Jouw haagplanten worden thuis afgeleverd en kunnen direct geplant worden. Zo kun jij zo snel mogelijk genieten van jouw nieuwe natuurlijke erfafscheiding.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/09/natuurlijke-erfafscheiding-aanleggen-deze-haagplanten-zijn-het-meest-geschikt/feed/ 0
Zo geef je jouw tuin een unieke uitstraling https://droomhuis.eu/2019/01/09/zo-geef-je-jouw-tuin-een-unieke-uitstraling/ https://droomhuis.eu/2019/01/09/zo-geef-je-jouw-tuin-een-unieke-uitstraling/#respond Wed, 09 Jan 2019 10:00:46 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1141 De tuin is een belangrijke plek. Het dient als het verlengde van een woning en wordt intensief gebruikt als leefruimte zodra het weer het enigszins toelaat. Omdat de tuin een belangrijke rol speelt in ons dagelijkse leven, moet de tuin een plek zijn die helemaal bij jou past, zodat je er graag tijd doorbrengt. Op het gebied van tuinen zijn veel trends. Je kan ervoor kiezen om één van deze trends te volgen, of twee trends met elkaar te combineren. Het is echter nog veel leuker als jouw tuin een weerspiegeling is van wie jij bent. Wees daarom niet bang om een tuin te creëren die nét even wat anders is dan de meeste tuinen, maar wel helemaal bij jou past. Wij helpen je graag een handje en hebben een aantal unieke tuinelementen voor je op een rijtje gezet.

 

Een robuust randje met schanskorven

Houd jij van stoer, industrieel en robuust? Of geef je meer de voorkeur aan een warme en zonnige uitstraling en mediterrane elementen? Wat voor soort tuin jij ook hebt, schanskorven zijn een verrijking voor elke tuin. Ze geven de tuin een unieke uitstraling en passen in elke stijl. Het is mogelijk om schanskorven op hele subtiele wijze toe te voegen aan jouw tuin, bijvoorbeeld in de vorm van een brievenbus of een bloembak, maar het is ook mogelijk om een hele erfafscheiding uit schanskorven te vervaardigen. Een schanskorven schutting kan volledig bestaan uit schanskorven, maar schanskorven kunnen ook gecombineerd worden met houtwerk en/of een gemetseld muurtje. Schanskorven zorgen ervoor dat je voldoende privacy in jouw tuin hebt en zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, met allerlei verschillende kleuren breukstenen. Het is zelfs mogelijk om de schanskorven te vullen met glasbrokken. Zo is er voor elke tuin een passende vorm van schanskorven.

 

Bijzonder tuinmeubilair

Tuinmeubilair is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het is mogelijk om te kiezen voor een klassiek tuinset of een loungeset, maar het is ook mogelijk om op zoek te gaan naar wat unieker tuinmeubilair. Op het gebied van tuinmeubilair is het aanbod zeer breed. Zo kan je kiezen voor verlicht tuinmeubilair, kan je jouw tuinmeubilair zelf maken – uit pallets bijvoorbeeld – en kan je kiezen voor designer tuinmeubilair. Wat de beste keuze is voor jou is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke stijl en budget. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

De kracht van goede tuinverlichting

Wil jij zoveel mogelijk van jouw tuin kunnen genieten? Dan is het aan te raden om te investeren in goede tuinverlichting. Tuinverlichting is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor tuinverlichting die in de bestrating wordt verwerkt, maar kan je ook kiezen voor een klassieke, functionele lantaarn. Door te kiezen voor de juiste tuinverlichting van hoge kwaliteit, kan jij ook ’s avonds genieten van jouw prachtige tuin.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/09/zo-geef-je-jouw-tuin-een-unieke-uitstraling/feed/ 0
Zo worden jouw mooiste herinneringen nooit vergeten https://droomhuis.eu/2019/01/09/zo-worden-jouw-mooiste-herinneringen-nooit-vergeten/ https://droomhuis.eu/2019/01/09/zo-worden-jouw-mooiste-herinneringen-nooit-vergeten/#respond Wed, 09 Jan 2019 09:56:05 +0000 https://droomhuis.eu/?p=1138 Sommige momenten zijn zo kostbaar dat we ze nooit meer willen vergeten. De geboorte van een kind, het behalen van een belangrijk diploma of certificaat, een trouwdag, het leven zit boordevol dierbare gebeurtenissen die we voor altijd koesteren in onze herinneringen. Door deze momenten te fotograferen worden ze voor altijd op pauze gezet en kan niemand ze vergeten. De foto’s van jouw mooiste, meest dierbare momenten verdienen het om gezien te worden. Ze verdienen een betere plek dan de la of een fotoalbum. Jouw mooiste momenten verdienen een centrale plek in jouw interieur, zodat ze de aandacht krijgen die ze verdienen en ze nooit vergeten worden.

 

Een geschikte plek in jouw interieur

Door foto’s een plek te geven in jouw interieur, wordt jouw interieur persoonlijk. Het vinden van een geschikte plek kan echter best lastig zijn. Daarom hebben wij een aantal plekken voor je op een rijtje gezet:

 • Het trappengat: De meeste woningen hebben een trap die langs een muur omhoog loopt. Omdat deze muur vaak doorloopt in de volgende verdieping, is het een behoorlijk groot oppervlak. Daarom leent deze muur zich uitstekend voor het ophangen van foto’s.
 • De muur boven de bank: Ook de muur boven de bank is zeer geschikt voor het ophangen van een aantal grote foto’s of meerdere kleinere foto’s. Het is mogelijk om alle foto’s in gelijke lijsten in te lijsten, maar het is ook mogelijk om lijsten in verschillende kleuren en met verschillende formaten met elkaar te combineren.
 • Het dressoir: Het dressoir is één van de meest voor de hand liggende meubelstukken om foto’s op te plaatsen. Veel mensen vinden het echter lastig om het dressoir goed in te richten. Wil je dat jouw mooiste momenten echt tot hun recht komen? Dan is het belangrijk om niet te veel foto’s op het dressoir te plaatsen. Kies daarnaast voor fotolijsten in verschillende formaten. Plaats bijvoorbeeld een grotere foto in een grote lijst tegen de muur en plaats er kleinere formaten foto’s voor. Wees daarnaast niet bang om de foto’s te combineren met andere decoratiematerialen, zoals een prachtige vaas met bloemen. Hierdoor komen jouw mooiste momenten nog beter tot hun recht.

 

Een goede fotolijst kopen

Bij het inlijsten van foto’s kan een goede fotolijst een wezenlijk verschil maken. Een goede fotolijst van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de foto beter beschermd is tegen beschadigingen. Daarnaast zorgt een goede fotolijst ervoor dat jouw meest dierbare momenten echt opvallen en de aandacht krijgen die ze verdienen. Ben jij op zoek naar een aantal sterke fotolijsten van hoge kwaliteit, zodat jij jouw mooiste momenten op stijlvolle wijze in kan lijsten? Een fotolijst kopen kan tegenwoordig gemakkelijk online. Door jouw fotolijsten online te bestellen bij een fotolijstenspecialist, weet je zeker dat jouw fotolijsten van hoge kwaliteit zijn, zodat jouw foto’s alle aandacht krijgen die ze verdienen.

]]>
https://droomhuis.eu/2019/01/09/zo-worden-jouw-mooiste-herinneringen-nooit-vergeten/feed/ 0