Zo voorkom je overlast van muggen

Wanneer het weer lekker warm is in Nederland kun je daar goed van genieten door lekker buiten te zitten of door een terrasje te pakken. Maar bij deze warme zomerpret komen helaas ook muggen kijken. De ene trekt meer muggen aan als de ander maar ze zijn in ieder geval heel vervelend. Hieronder vind je eenvoudige tips om muggen in huis te voorkomen

Groene vingers

Door bepaalde soorten planten rondom je huis te plaatsen voorkom je muggen. Deze planten zorgen er gedurende dag voor dat muggen er kunnen rusten en dat ze de warme temperaturen overleven zonder uit te drogen. Dit zijn vooral lange grassoorten zoals planten. Een tuin of woning zonder planten is dan ook niet aan te raden.

Schaf een ventilator aan

In de zomer is het heel erg fijn om af te koelen bij een ventilator. Maar daarnaast is het ook nog eens heel erg handig om muggen te voorkomen. Het is namelijk zo dat muggen best wel zwakke vliegers zijn. Door ventilatoren kunnen ze dus makkelijk verdreven worden omdat ze de kamer uitgeblazen worden.

 

Plaats horren

Wanneer het buiten heel erg warm is dan is het fijn om deuren en ramen open te zetten zodat dit voor verkoeling kan zorgen. Het nadeel hiervan is wel dat er muggen binnen kunnen komen. Op dat moment kan het een hele goede oplossing zijn om horren te plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld om een vliegenhor op maat te laten maken voor je raam of deur. Zo zorg je ervoor dat er nog steeds frisse lucht binnenkomt maar de muggen niet.

 

Haal stilstaand water weg

Stilstaand water in emmers, riolen en regentonnen bieden muggen een hele goede plek om hun eieren in te leggen. Daarom is het erg belangrijk om geen stilstaand water in huis te hebben zodat het voor muggen ook minder aantrekkelijk wordt om in die omgeving te zijn. Nu kan je denken hoe zit het dan met mijn vijver. In vijvers kunnen muggen ook heel gemakkelijk eitjes leggen. Daarom kun je het beste ervoor kiezen om stromend water te plaatsen in je water want hier houden muggen niet van. Daarnaast zou je je ook kunnen afvragen hoe het nu met de drinkbak van je huisdier moet. Natuurlijk is het belangrijk dat je huisdier wel altijd toegang heeft tot water. Daarom kun je het beste regelmatig de drinkbak verversen en er nieuw water in doen zo voorkom je dat er muggeneitjes in gelegd worden.

 

VOORBEELDEN INTERIEUR

Ontspannen na een drukke werkdag lukt perfect in een modern interieur. De strakke vormen en simpele lijnen van zowel de meubels als de muren en vloeren brengen je volledig tot rust.

 

DIRECT KOKEND EN KOUD WATER UIT JE KRAAN

Nooit meer wachten totdat je pan met water eindelijk kookt. Of wachten op de waterkoker totdat je eindelijk een kopje thee kunt zetten. Dit is verleden tijd met de innovaties van tegenwoordig. Met deze  kokendwater kranen heb je met slechts 1 druk en draaibeweging kokend water uit de kraan!

Tips voor bij het verfen

Tips voor bij het kiezen van de juiste kleur. Door de lichtinval zal de kleur op een muur er opeens anders uit komen te zien. Hou hier rekening mee door verschillende momenten van de dag de kleurstalen tegen de muur te houden!

Een schone badkamer, is een mooie badkamer

Wat we dit jaar niet meer willen zien in de badkamer is schimmel & kalkaanslag. Als het er eenmaal zit, blijf je er vaak achter aanlopen en dat betekent poetsen en boenen. Het is daarom dus beter om schimmel & kalkaanslag te voorkomen, maar hoe doe je dat?

MUURDECORATIE

Muurdecoratie is er in allerlei formaten: van heel klein tot heel groot. En die mega formaten kunnen echte eyecatchers zijn in huis.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search