Stedelijk of plattelands?

Bij het verhuizen komt veel kijken, je moet veel regelen en daarbij hoort ook de locatie. De locatie van je nieuwe huis is erg belangrijk. Wil je in de stad wonen of liever rustig op het platteland? ‘Er zit een wereld van verschil tussen het stadse leven en het leven hier in het buitengebied’. Dit artikel gaat over het wonen in een rustig dorpje.

 

Het sociaal contact en de betrokkenheid met de buren is vaak intenser in een dorpje, omdat bijna iedereen elkaar kent. Uiteraard mag je locatie geen reden zijn om een gesprek met de buren aan te gaan. Wat wel moeilijker gaat, is zomaar een avondje uit. Cafés, bioscopen en sportcentra zijn niet meer zo veel als vroeger. Vroeger had je immers een bioscoop op bijna elke hoek van de straat. Nu moet je, als je in een dorp woont, toch een eindje reden.

Op het platteland woon je rustiger, gewoon omdat er minder mensen wonen. Afhankelijk van waar je woont, want ook de wegen in sommige landelijke gebieden moeten soms ongewenst verkeer meemaken omdat bestuurders hoofdwegen willen vermijden.

En ondanks dat de straten er rustiger bijliggen, zie je in een dorp bijna geen spelende kinderen meer op straat. Die tijd ligt al even achter ons. Ze kunnen zich meestal wel uitleven in een grote tuin, waar je meestal het rumoer van de straat niet meer hoort.

Je ervaart dus minder omgevingslawaai dan in een stad, hoewel dat vooral bij uitgangsbuurten wordt ervaren.‘Lawaai kan op het platteland evengoed overlast van een nabijgelegen spoorweg zijn. Of werkende landbouwers tot ’s avonds laat en de wielertoeristen op een zondagmorgen behoren ook tot de opties.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search