Tips voor bij het verfen

Tips voor bij het kiezen van de juiste kleur. Door lichtinval zal de kleur op een muur er door de dag heen opeens anders uitzien. Hou hier zeker rekening mee door op verschillende momenten van de dag de kleurstalen tegen de muur te houden! Belangrijke tip.

Wilt u op een originele manier een ruimte schilderen? Je kan ervoor kiezen om het plafond een kleur te geven in plaats van de muren. Het kan ook een speels effect geven om de helft van een muur een kleur te geven. Wanneer u samen met kleine kinderen in huis woont kan het erg aan te raden zijn om een verf uit te kiezen die afneembaar is met water. Mocht er dan per ongeluk iets omvallen en er spetters op de muur komen. Dan kunt u dit gemakkelijk weer schoonmaken!

Voordat je kunt gaan verven zul je het te verven oppervlak moeten schuren. Na het schuren met schuurpapier of een schuurmachine moet het hout worden ontvet. Ontvetten is belangrijk, want dan hecht de verf beter. Als het te verven oppervlak niet egaal is, kun je met opvulmiddel gaan plamuren. De volgende stap is het oppervlak in de grondverf zetten. Dit wordt gedaan, zodat de verf beter hecht en dekt. Je wilt een mooi dekkend resultaat. De verf breng je aan met een kwast of roller. Muurverf breng je aan met een verfroller. Als de verf is opgedroogd moet de verf eerst drogen en pas daarna kun je het overschilderen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search