Ik wil verhuizen, wat nu?

 

Om een verhuizing te laten slagen zul je rekening moeten houden met een aantal belangrijke zaken. Een goede voorbereiding is essentieel. Zo voorkom je dat je op het laatst voor verrassingen komt te staan. 

Als je wilt dat je verhuizing perfect verloopt, is een goede planning noodzakelijk. Met onze verhuislijst kun je je verhuizing plannen, zodat je verhuisdag uiteindelijk op rolletjes loopt. Het inpakken, huren van een busje, hulp vragen van vrienden en waarschuwen van de buren: alles staat handig en overzichtelijk op een rij.

 

Twee maanden voor het verhuizen:

Als eerste vraag je een offerte aan bij verhuisbedrijven, daarna huur je ze in. Hier bij komt ook het kopen van verhuisdozen. Bedenk ook alvast of je je internetabbonement wilt meenemen naar je nieuwe huis. Maak alvast een lijstje voor de personen die je nieuwe adres nodig hebben. Als het nodig is een nieuwe school vinden, maten opmeten van het nieuwe huis en alvast vloerbedekking en gordijnen bestellen.

Een maand voor het verhuizen

Het is nu vooral tijd om alvast spullen in te pakken, weg te gooien of weg te geven die niet meegaan naar het nieuwe huis. Vergeet niet je adreswijziging te versturen. Als het nodig is, bestel je een maand van te voren een bestelbusje. Informeer de buren over het verhuizen zodat zij op de hoogte zijn.

Een week voor het verhuizen

Het is verstandig, wanneer nodig, om iemand op uw kinderen te laten passen. Bekijk of er een parkeerplek is voor het bestelbusje. Pak alle spullen in die je niet in de komende week nodig hebt. Demonteer uw meubels en sorteer de materialen zodat deze niet kwijtraken. Schrijf op de verhuisdozen waar ze naartoe gaan in het nieuwe huis. Controleer een paar dagen van te voren of stroom, water en gas werkt.

Een dag voor het verhuizen

Laatste spullen inpakken. Het is handig om de spullen die je na de verhuizing meteen nodig hebt in één doos de doen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld tandenborstels, pyjama’s, handdoeken en een paar kleine lampen. Markeer deze doos duidelijk. Eten en drinken kopen voor tijdens de verhuizing, Koelkast ontdooien en schoonmaken, Alvast zo veel mogelijk ruimtes in het oude huis schoonmaken. Zorg dat je uitgerust begint aan de verhuizing zodat alles goed kan verlopen.

Op de verhuisdag zelf

Hulpen laten weten over het verloop van de dag. Geef aan in welke volgorde de spullen ingeladen moeten worden, wie alvast naar het nieuwe huis moet gaan, wie in het oude huis blijft, enzovoort. Huissleutels verdelen en telefoonnummers uitwisselen, zodat iedereen elkaar tijdens de verhuizing kan bereiken. Verhuiswagen inladen en spullen naar het nieuwe huis brengen. Noteer de meterstanden in het oude huis en controleer of alle ruimtes schoon zijn in het huis. Vergeet niks, doe het licht uit, ramen dicht en de deuren op slot.

Een dag na de verhuisdag

Zorg dat je je binnen 5 dagen aanmeld bij je  gemeente. Stel je voor aan  je nieuwe buren en organiseer eventueel een house-warming. Controleren welke post er nog op het oude adres komt en je nieuwe adres aan die bedrijven sturen. Als je verhuisdozen gehuurd hebt kan je deze terugsturen.

Kosten

De kosten van een verhuizing hangen af van meerdere factoren. Hieronder lees je waar de kosten van een verhuisbedrijf zoal van afhangen.

Simpelweg kunnen we drie belangrijke factoren opnoemen die de kosten grotendeels bepalen:

  • De kosten van het verhuisbedrijf zelf. Dit bedrag komt voor 1 verhuizer uit op 500 euro, voor 2 verhuizers wordt het 900 euro en voor 4 verhuizers zo’n 1400 euro.
  • De kosten van het transport: denk aan een verhuiswagen. De kosten van het transport zijn gemiddeld 0.75 cent per kilometer.
  • De klusjes.  Voor spullen inpakken vragen ze 40 euro. Om bijvoorbeeld een piano te verhuizen, ben je toch wel zo’n 300 euro kwijt.

 

Q&A

Hoeveel verhuisdozen zijn nodig bij een gemiddelde verhuizing?

  • Dat ligt aan het aantal kamers en aantal gezinsleden. Als je alleen woont in een 1 of 2 kamerwoning heb je gemiddeld 20 verhuisdozen nodig. Een klein gezin gebruikt al snel 40 tot 60 verhuisdozen.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search