Vijver schoonmaken doe je zo

Je vijver schoonmaken is iets wat je niet kunt laten liggen. Algen komen sneller terug wanneer er meer van zijn. De gezondheid van de vissen gaat achteruit en het water wordt troebel. Schoonmaken dus!

Verwijder algen
Vooral in de warme maanden heb je te maken met algengroei in je ponden. Algen zijn planten die de groei van uw andere tuinplanten kunnen verminderen. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd met een schepnet. Verwijder niet alles want sommige algen geven zuurstof aan de kleine waterwezens.

Snoeivijverplanten
Voor het verwijderen van pondplanten verkoopt tuincentra een speciale schaar of tang. Dit heeft een lange handgreep. Daarmee kun je je waterplanten onderhouden,  en je houdt ook droge handen. Verwijder in het bijzonder de overtollige en dode planten. Hiertoe krijgen uw waterplanten zuurstof en kunnen ze zich verder ontwikkelen.

Stofzuigen
U kunt organisch afval gemakkelijk verwijderen op de bodem van uw pond met een stofzuiger. De container, Inhoud tot 35 liter  kan worden opgeslagen of automatisch/handmatig worden geleegd. En de vissen kun je gewoon in het water laten tijdens het schoonmaken!

Houd uw vijverwater schoon
Gezond vijverwater is erg belangrijk voor de omgeving. Als uw water niet de juiste waterwaarden bevat, kunt u problemen met uw vissen ondervinden. Herken je de volgende punten in je ponden? Dan is het slim om je pondwater te laten testen.

  • Het vijverwater is troebel
  • Je hebt last van draad- of slijmalgen
  • Vijverplanten groeien slecht of sterven
  • Vissen worden ziek of sterven

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search