Besparend wassen

Je bespaart veel geld als je goed wast. Je wast bijvoorbeeld zuiniger met een volle trommel dan met een lege. En lang niet al het wasgoed hoef je op een hoge temperatuur te wassen.

Draai een was alleen als de trommel vol zit. Stem het wasprogramma af op de hoeveelheid die gewassen moet worden. Veel wasmachines hebben  een spaarstand voor kleinere wasbeurten. Ook heb je wasmachines met een half water knop. Deze knop regelt dat de wasmachine over het wasprogramma maar de helft van het water gebruikt. Deze machines gaan dus duurzaam met water om, wat uiteindelijk te zien is op de rekening. Het nadeel is dat deze machines iets duurder zijn, dit verdien je terug door te besparen op lange termijn.

 

Verbruik

In 2001 verbruikten wasmachines met een capaciteit van maximaal 5 kg wasgoed gemiddeld 80 liter water per wasbeurt. Moderne wasmachines met Eco-technologie verbruiken jaarlijks 9.400 liter water (220 wasbeurten). Dat is minder dan 43 liter per keer en daarom wassen deze machines ook tot 9 kg wasgoed. Een besparing van 37 liter water per keer.

Niet te warm!

Wassen op een lage temperatuur is vaak net zo effectief als wassen in warm(er) water. Wasmachines met Eco-technologie wassen kleding zelfs in koud water. Een katoenwas en een fijne was komen hier net zo schoon uit als bij een 40 ° C was!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search